Lansari de carte – FITS 2012

Lansarile de carte, ca in anii precedenti, au avut loc la Centrul Cultural Habitus si au fost moderate de teatrologul Octavian Saiu.

Au fost lansate si in acest an Antologia pieselor prezentate in sectiunea spectacole-lectura si Antologia de texte FITS 2012.Cu ocazia lansarii numarului 17 al revistei Scena.ro a avut loc o incitanta discutie cu tema Deshumarea teatrului politic. Dosarele Securitatii analizate cu mijloace performative, discutie la care au participat Gianina Carbunariu, regizor, precum si criticul Cristina Modreanu.

A avut loc lansarea cartii Ich bin noch nicht fertig. Erinnerungen de Ioan Holender, lansarea seriei de autor Mihai Manutiu, serie care cuprinde volumele Memoriile hingherului, In Balkanya, eu si ceilalti demoni, Opiniile unui calator nedemn de incredere, Exorcisme si Un zeu aproape muritor.

De asemenea, au fost lansate in cadrul FITS: Texte regasite de Aureliu Manea si Ionescu/Ionesco: Un veac de ambiguitate de Octavian Saiu (Editura Paideia).O lucrare absolut remarcabila, Cortina sau fisura lumii / The Curtain or The World’s Fissure, avandu-l ca autor pe George Banu (traducere de Ileana Cantuniari), a constituit deliciul multora. O alta carte importanta a fost Cele mai importante spectacole din lume: Teatrul lumii de la Peter Brook la Jocurile Olimpice din Sydney, lucrare editata de John Freeman. Mircea Morariu a lansat volumul Cu si despre Mariana Mihut, volum publicat cu sprijinul UNITER si al Teatrului Bulandra.Toate aceste lansari de carte au fost insotite de conferinte si sesiuni de autografe din partea autorilor prezenti.