Ioan Holender: „Imi doresc ca Voltaj sa urce pe scena Festivalului Enescu”

Trupa Voltaj a avut vineri a doua repetitie, urmata de o conferinta de presa, iar seara l-a aniversat pe Ioan Holender alaturi de invitatii Ambasadei Romaniei din Viena

Reprezentantii Romaniei la Eurovision s-au intalnit vineri, 15 mai, la Ambasada Romaniei din Austria, cu Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului International „George Enescu”, in cadrul evenimentului organizat in onoarea fostului director al Operei de Stat din Viena.

„Dupa finala Eurovision, imi doresc ca trupa Voltaj sa aiba un moment pe scena Festivalului George Enescu”, a declarat maestrul Ioan Holender, optimist ca reprezentantii Romaniei vor trece fara emotii de semifinala din 19 mai. Membrii trupei Voltaj au fost primiti calduros de invitatii ambasadorului Romaniei in Austria, doamna Silvia Davidoiu, printre care s-au numarat Emil Hurezeanu, Ambasadorul Romaniei la Berlin, Radu Boureanu, presedintele ICR, soprana Ruxandra Donose sau realizatoarea TVR Marina Constantinescu.

Membrii trupei Voltaj au trecut vineri prin cea de-a doua experienta pe scena de la Wiener Stadthalle, dupa doua zile in care producatorii evenimentului au incercat sa puna in aplicare indicatiile primite in urma primei repetitii.
„Ideile pe care le-am transmis organizatorilor inca din luna martie, dupa castigarea selectiei nationale, nu au fost inca in totalitate transpuse in productie, dar lucram impreuna cu producatorii pentru ca show-ul Voltaj sa intruneasca asteptarile fanilor nostri”, considera membrii trupei. Show-ul pregatit pentru momentul Romaniei pe scena s-a imbunatatit fata de prima repetitie, fiind adaugate o parte din elementele grafice solicitate de delegatia noastra, executandu-se mai multe reglaje de lumini si corectii privind decupajul.

„Cu toate acestea, organizatorii nu au concretizat inca, pe scena concursului, intreg conceptul artistic pe care l-am livrat, iar timpul nu mai este de partea noastra”, adauga Daniel Klinger, show designerul formatiei. Incurajator pentru reprezentantii Romaniei este, insa, faptul ca, dupa discutiile si negocierile purtate cu producatorii Eurovision 2015, acestia au acceptat sa utilizeze taieturi din videoclipul piesei „De la capat” puse la dispozitie de delegatia Romaniei.
Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs a doua repetitie a trupei Voltaj pe scena de la Wiener Stadthalle, dar si imagini de la intalnirea delegatiei Romaniei cu maestrul Ioan Holender la Agenda Eurovision 2015, ce urmareste pas cu pas trupa Voltaj la Viena. Programul este difuzat atat la TVR 1, TVR HD si TVR International, de luni pana duminica, de la ora 21.00, cat si online, pe TVR+ si pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Calificata in urma selectiei nationale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, in prima semifinala a competitiei, avand numarul 15 de intrare in concurs. Alaturi de artistii romani, in prima semifinala participa: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Voltaj va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2015, la Viena (Austria), cu piesa De la capat.

Semifinalele si finala Eurovision, din 19 si 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmarite la TVR 1, TVR HD si TVR International, precum si online, pe TVR+. Aici puteti descarca aplicatiile TVR+ pentru IOS si Android.