Interviu cu actrita Mihaela Radescu

Mihaela Radescu este actrita a Teatrului Mic si a Teatrului Foarte Mic din Bucuresti incepand din anul 1995. A absolvit Institutul de Teatru din Targu Mures, oras in care a si-a facut debutul in 1984, pe scena Nationalului, in spectacolul “Milionarul sarac” de Tudor Popescu.

In regia lui Victor Ioan Frunza a facut parte din distributiile spectacolelor: Satyricon (1994 la TNTgM; Premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala UNITER 1995), Trupa pe Butoaie (ambele versiuni; 1992-1994 la TNTgM si 1995-1996, UNITER). A jucat si in “Tamerlan cel Mare” (Marlowe) in directia de scena a aceluiasi V.I. Frunza, pe scena Nationalului Bucurestean, colega in distributie cu Leopoldina Balanuta, Ovidiu Iuliu Moldovan, Maia Morgenstern, Gheorghe Visu si inca multi altii.

A mai jucat de-alungul anilor si, in ordine cronologica, la Teatrul Evreiesc in regia Lianei Ceterchi, la Nottara in regia lui Cristian Teodor Popescu si la Teatrul Masca in regia lui Mihai Malaimare. La teatrul Luni de la Green Hours, pe Calea Victoriei, a fost una din “pionierele” teatrului independent din Romania jucand in “Azi ma… Ubu” alaturi de Coca Bloos sau in “Alcool, Amor, Amar…” impreuna cu fenomenala Dorina Crisan Rusu, care a semnat muzica. Coregrafia i-a apartinut lui Florin Fieroiu, iar costumele Liei Mantoc. In acelasi spatiu a coordonat spectacolul “Neaparat Caragiale”.

In ultima premiera din 2010, de la Tearul Foarte Mic, a jucat rolul principal in “Ca pe tine insuti”, alaturi de Sandu Mihai Gruia, Viorel Cojan si Bobo (de la “Fara Zahar”) in regia lui Radu Apostol. A mai jucat la Teatrul Mic, impreuna cu Valeria Seciu, in “Spirit”, regia Catalina Buzoianusau in alte spectacole cu Gheorghe Visu, Dan Condurache, Mitica Popescu, Adriana Schipopu, Dana Dembinski, Cristian Iacob, Ovidiu Niculescu, Mihai Dinvale, Florin Piersic jr.