Galeria de Arta SENSO la ART SAFARI Bucuresti 2015

Galeria SENSO participa la cea de-a II-a editie a Targului ART SAFARI 2015 cu doi artisti: CORNELIU VASILESCU si ANA STEFANIA ANDRONIC (BUZU)

ART SAFARI Bucuresti 2015 (13 – 17 mai), unul dintre cele mai asteptate evenimente cultural-artistice ale Bucurestilor va debuta miercuri 13 mai 2015 si va fi gazduit de Cladirea CICLOP (Bd. Magheru nr. 6-8).
La acest eveniment va fi expusa o panorama a artei romanesti de patrimoniu si contemporana, alaturi de o selectie de artisti reprezentati de galerii nationale si internationale din Bucuresti, din tara (Timisoara, Cluj, Tg. Mures, Pitesti, Ramnicu Sarat, Galati, Craiova, Constanta, Baia Mare, Bistrita, Arad) si din Europa (Olanda – Amsterdam, Danemarca -Copenhaga, Austria – Viena, Germania – Berlin, Bochum, Ungaria – Budapesta, Italia – Bolzano). Selectia va cuprinde in jur de 50 de galerii si institutii culturale care vor prezenta lucrarile a peste 300 de artisti. Printre acestia se numara si artistii plastici Corneliu Vasilescu si Ana Stefania Andronic (Buzu) care vor reprezenta Galeria de Arta SENSO ale carei stand-uri sunt situate la etajul III:

• Stand C11: Ana Stefania Andronic (Buzu)
• Stand D5: Corneliu Vasilescu

Targul ART SAFARI Bucuresti are loc in Cladirea CICLOP, bd. Magheru , nr. 6-8 , Bucuresti, in perioada 13 – 17 mai 2015.
Program de vizitare:

Miercuri 13 mai, orele 12.00 – 21.00
Joi 14 mai, orele 12.00 – 21.00
Vineri 15 mai, orele 12.00 – 21.00
Sambata 16 mai, orele 12.00 – 04.00 (Noaptea Muzeelor)
Duminica 17 mai, orele 12.00 – 21.00

Atasat gasiti:
• INVITATII – Galeria de Arta SENSO participa la Targul ART SAFARI 2015
• curriculum Vitae / foto / selectie lucrari CORNELIU VASILESCU
• foto / selectie lucrari ANA STEFANIA ANDRONIC (BUZU

Despre CORNELIU VASILESCU puteti afla mai multe urmarind reportajele dedicate artistului se Senso Arte:

https://Sensoarte.ro/arte/Clipa-de-arta-5495/de-vorba-cu-pictorul-corneliu-vasilescu
https://Sensoarte.ro/arte/Clipa-de-arta-2803/lansarea-albumului-de-arta-corneliu-vasilescu
https://Sensoarte.ro/arte/Clipa-de-arta-5335/corneliu-vasilescu-grafica-didactica-militanta
https://Sensoarte.ro/arte/Clipa-de-arta-5955/corneliu-vasilescu-de-la-baroc-la-pana-mai-ieri
https://Sensoarte.ro/arte/Atelier-1848/in-atelierul-pictorului-corneliu-vasilescu
Referinte critice: ”Disocierea radicala de obiect si reper figurativ l-au impins pe artist la un fel de dicteu foarte energic al expresiei gestuale, bazat exclusiv pe virtutile limbajului coloristic. Iata cum se provoaca o puternica impresie optica, ce incita pe privitor la un substantial si remanent spectacol contemplativ si meditativ. Astfel se explica cum ”compozitiile” sale au devenit treptat pure constructii de forme si culori. Tocmai de aceea, l-as defini pe Corneliu Vasilescu, inainte de toate, ”un regizor al culorii si spatiului”. Este mijlocul prin care Campurile cromatice sunt reduse la cateva culori si la un reiaj dezinvolt si ritmat de linii virile, ferme si/sau delicate si agitate aidoma unei tesaturi de traiectorii browniene, ce joaca un rol dinamic in compozitie. Descatusarea de figurativ solicita o diversificare si flexibilizare continua a tehnicilor picturale folosite, ce reclama un plus de elaborare constructivaartistul tinde sa puna in opera idealul picturii totale” (Corneliu Antim – critic de arta)

Despre ANA STEFANIA ANDRONIC (BUZU):

A urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, unde l-a avut indrumator pe Prof. Mircia Dumitrescu. S-a aflat mereu in atentia publicului prin participarile sale la expozitii de grup si personale si prin dezvoltarea unor tehnici inedite de pictura pe textile, obiecte decorative si decoratiuni murale. Din 2010 si pana in prezent, a oferit publicului de gen cateva expozitii personale in galeriile: Sofitel (2010)/ Palatul Parlamentului (2011)/ Galeria Helios, Timisoara (2012-2013)/ Galeriile Chrom, Bochum (2013)/ Imbold, Bucuresti (2013)/ Biblioteca Nationala a Romaniei (2014). A participat cu lucrari la bienale din Bucuresti, Arad, Targoviste, Timisoara si Buzau, precum si la alte expozitii de grup, printre care, in 2014, la salonul Temeiuri si la salonul Grafica 2014 al UAP. Tot in 2014, a participat la targul de arta contemporana de la Ruhr, Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania. Un set de lucrari de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV, a facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat publicului european la Galeriile CHROM din Bochum (Germania), un important centru artistic. Ana Stefania Andronic a realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii, dar si pentru primul CineCafe (Senso). Din 2014, este membra a UAP din Romania, sectia Grafica. Expozitiile personale din ultimii cinci ani, precum si participarea la targul international de la Ruhr au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice.

Evenimentele organizate si gazduite de Galeria de Arta SENSO sunt deja de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor si nu numai. Recent, pe 5 mai 2015 a avut loc vernisajul expozitiei ZAMFIR DUMITRESCU, cel de-al treilea eveniment cultural-artistic al anului, dupa succesul expozitiei de pictura si grafica ”Arborele vietii” a artistei Alma Redlinger si al celei de sculptura si grafica „Forma si Expresie” a artistilor Cristian Pentelescu si Ana Zoe Pop.
Expozitia ”ZAMFIR DUMITRESCU” poate fi vizitata in perioada: 5 -30 mai 2015.
Program Galeria de Arta SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucuresti):
Zilnic, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata si duminica intre orele 12.00 – 18.00.
Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.

Despre ART SAFARI:

Prima editie Art Safari a reusit cu succes sa reuneasca peste 70 de galerii, institutii si spatii de proiect intr-un spatiu unic, conceput special pentru acest eveniment, in centrul Bucurestiului, atragand peste 15.000 de vizitatori in cele 4 zile de desfasurare. Pentru cea de-a doua editie, Art Safari isi propune in continuare sa creeze relatii dinamice intre galeriile de arta, iubitorii si colectionarii de arta, precum si institutiile publice, acestea din urma jucand astazi un rol esential in lumea artei si conducand la o conectare internationala a mediului artistic, est-european in principiu si romanesc in particular. Cele doua sectiuni ale Art Safari Bucuresti 2015 ofera o colectie vasta de lucrari ale artistilor consacrati sau debutanti, impreuna cu o serie de expozitii tematice organizate in parteneriat cu muzeele si institutiile culturale din Romania.
Sectiunea principala:
Arta contemporana
Galeriile de arta contemporana, atat cele din Romania cat si cele internationale vor reprezenta focusul editiei din anul acesta, alaturi de spatiile independente axate pe promovarea artistilor consacrati, dar si a artistilor la inceput de drum.
Sectiuni secundare:
Arta moderna
Expozitiile muzeelor romanesti se vor concentra fie pe o perioada anume, fie pe o tematica, cum ar fi Avangarda, Maestrii Romani Moderni si Social Realismul, iar institutiile culturale vor aduce in atentia publicului programale lor create pentru a promova si sustine arta.
Art Business
Aceasta sectiune este dedicata companiilor ce furnizeaza servicii si produse specifice celor ce activeaza in piata de arta.
Art Dialogue reprezinta o platforma de dezbatere si interactiune, unde aveti ocazia sa intrati in dialog cu artisti, galeristi, istorici de arta, curatori, directori de muzee, editori si colectionari din tara si din strainatate. Tratam subiecte legate de colectionarea si expunerea artei, intelegerea artei din perspectiva istorica, geografica si sociala, precum si actualele provocari ale artei contemporane, abordate sub forma unor discutii, lansari de carte, interviuri si performance-uri.