GALA ABSOLVENTILOR 2015 Departamentul Moda – UNARTE

Se implinesc 10 ani de cand Departamentul Moda din cadrul Facultatii de Design UNARTE - Bucuresti a suferit un radical proces de restructurare. A fost introdus studiul pe module, ceea ce permite cursantilor sa se familiarizeze si sa inteleaga modul de lucru al unor profesori diferiti (fiecare dintre acestia avand ei insisi, o experienta artistica sau antreprenoriala, practica, notabila: Unda Popp, Doina Lucanu, Paula Barbu, Ioana Avram, Liliana Turoiu, Venera Arapu, Alina Griga, Sergiu Chihaia, Flavia Lupu, precum si a unor profesori asociati.

Unii dintre absolventii din ultimii ani au devenit deja cunoscuti si apreciati: Wilhelmina Artz, Elena Perseil, Mihaela Glavan, Lena Criveanu, Iris Serban, Irina Marinescu, Alexandra Calafeteanu, Sandra Galan, Lana Dumitru, Ioana Ciolacu, Alexandra Abraham, Alex Tunsu, Alexandru Nimurad, Iulia Ghenea, Emilia Tudoran.

Departamentul Moda UNARTE s-a implicat in viata comunitatii prin numeroase expozitii si prezentari nu doar in spatii acreditate ( galerii de arta, muzee, centre culturale, targuri de profil) , ci si in unele neconventionale (molluri, statii de metrou). Numai anul acesta, creatii ale studentilor nostri au fost prezente la Casino Sinaia, Galateca, MODEXPO, RFTB – editia din toamna si cea din primavara, AFI Cotroceni, Salonul de Design Bucuresti 2015, Fashion Peek – Hotel Caro.

Proiecte speciale: Emprint – design concept, Studiu de uniforme pentru politia penitenciarelor si Strategii de moda si costum pentru redescoperirea identitatii nationale. Publicul larg a fost intotdeauna alaturi de noi la evenimentele organizate in scoala si in afara ei.

Pe data de 27 iunie 2015 ora 21.00 va avea loc GALA ABSOLVENTILOR un spectacol incitant si un punct de cotitura in carirera viitorilor designeri. Ceea ce face diferit evenimentul UNARTE de alte prezentari de moda este interpretarea vesmantului intr-un sens larg, care pune la un loc mai multe domenii ale artei: film, sculptura, artele spectacolului, precum si viziunea artistica de abordare a vesmintelor, cercetate sub toate aspectele existentei lor: de la moda prezentata pe catwalk, la hainele banale de zi cu zi, de la costumele pentru spectacole conventionale, la cele neconventionale, care dezvolta forme efemere intalnite in happeninguri si performinguri si pana la vesmintele-obiect expuse in muzee. Daca in primul ciclu de invatamant toate aceste directii sunt, pe scurt, expuse studentiilor, accentul fiind pus pe designul vestimentar, in ciclul masteral propunem realizarea unor proiecte complexe, experimentale si interdisciplinare, care se inscriu in fenomenul artei contemporane.

Vor evolua la scena deschisa colectiile absolventilor din acest an, la licenta si masterat, care asteapta sustinerea si incurajarile dumneavoastra.

http://www.unarte.org/universitatea-nationala-de-arte- bucuresti-departamente-prezentare.php?id=8
https://www.facebook.com/GalaModaUnab