FITS 2011 – Hommage a Chagall/ Omagiu lui Chagall

Spectacolul polonezilor de la Groteska Puppet Mask and Actor Theatre a fost inspirat de viata si opera marelui pictor Marc Chagall si a dragostei acestuia pentru sotia sa Bella - principala muza a creatiei sale.

Este o poveste despre implinire si armonie intre doi oameni, un imn despre puterea dragostei care trece dincolo de realitatile socio-politice ale lumii reale. Privite metaforic, evenimentele istorice ale secolului XX, tes fundalul interpretat ca o experienta apocaliptica pe baza povestii vietii lui Chagall. Tablourile artistului sunt aduse pe scena intr-un mod care presupune tridimensionaliatea. Mijloace vizuale diferite se amesteca armonios – actori cu masti, papusi, multimedia. Marea poveste a vietii, prezentata pe scena intr-o forma de mare perfectiune, traduce limbajul picturilor in limbaj teatral.

Este un spectacol fara cuvinte – creat din culoare, miscare si muzica. Aceasta idee este reprezentativa pentru unicitatea sa si pentru puterea influentelor sale poetice asupra imaginatiei noastre.