Festivalul “Opera Copiilor” aduce povestile in aer liber

In perioada 29 mai - 1 iunie 2015, Opera Comica pentru Copii organizeaza prima editie a Festivalului “Opera Copiilor”, initiativa ce programeaza o serie de activitati in aer liber, pentru intreaga familie, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului.

Evenimentele au loc in Parcul Herastrau – la Foisor, la Peluza si pe Aleea Michael Jackson – la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival avand o tematica speciala.

Festivalul debuteaza cu Ziua Prieteniei, in cadrul careia echipa Operei Comice pentru Copii organizeaza Picnicul Copiilor (15:00 – 17:00), la Muzeul Satului, un eveniment caritabil menit sa aduca un zambet pe chipurile a 200 de copii nevoiasi din Bucuresti. Urmatoarele doua zile, Ziua Muzicii si Ziua Traditiilor, sunt destinate activitatilor in familie: la Muzeul Satului are loc o vanatoare de comori (10:00 – 17:00), recompensata cu premii surpriza, iar Parcul Herastrau gazduieste momente artistice din trei registre diferite: Cutia Muzicala (16:00-19:00) – mini-concerte sustinute in Foisor de catre ansambluri de copii din Bucuresti si din tara; Taramul povestilor (14:00-15:00) – povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; Concertele de la tarm (20:00 -21:00) – seri de folk la Peluza. Invitatii acestei editii sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu, Maria Gheorghiu, Doru Stanculescu, Dinu Olarasu si Ovidiu Mihailescu.

Tot sambata, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joaca ultimele trei reprezentatii ale operei “Flautul Fermecat”, iar duminica, musicalul “Coana Chirita”, cu Stela Popescu.

Ultima zi de festival aduce in centrul atentiei copiilor miscarea si muzica, prin Parada Scolilor de Balet (Jaqueline, Spirit of Sound, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Contrapunct, Soleil, La Sylphide). Traseul acesteia porneste de la Muzeul Satului, continua pe Bulevardul Kiseleff, pana la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare scoala participanta va sustine cate un flashmob, si culmineaza cu scurte recitaluri la Foisorul de pe malul lacului Herastrau.

De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului, se vor desfasura interviuri cu personalitati din cultura, arta, sport si jurnalism, inregistrate de Televiziunea Romana, sub genericul “Copilaria mea”. Si-au anuntat prezenta Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Topescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihailescu si Felicia Filip.

Dupa succesul inregistrat cu Festivalul <>, cand salile de spectacol s-au dovedit neincapatoare, am decis sa mergem mai departe, organizand primul festival in aer liber. Si ce alta perioada poate fi mai proprice pentru a aduce povestile, muzica si personajele noastre in parc decat la inceputul verii, de Ziua Copilului? Va asteptam cu drag la acest sfarsit de saptamana, in Herastrau, cel mai mare parc bucurestean, alaturi de sute de copii-artisti, sa luati parte la Festivalul <>!, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul institutiei organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc in aer liber. Anul acesta, Opera Comica pentru Copii pregateste alte doua noi productii: “Fetita cu chibrituri” (balet, premiera pe 12 iunie) si “Münchhausen”, de Dan Dediu (opera, premiera are loc in cadrul Festivalului International “George Enescu”, in datele de 5 si 6 septembrie). Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro – cu 48 de ore inainte de spectacol – si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16) – cu o ora inaintea inceperii spectacolului – in limita locurilor disponibile.