Expoziția ”Între patru pereţi” a artistului Cătălin Gospodin, la Galeria SENSO – De la digital la analog în plin avânt al NFT-urilor și al creației de crypto-artă

Marți, 16 martie 2021, orele 18:00 vă invităm la deschiderea oficială expoziției personale de ilustrație și grafică izometrică a artistului CĂTĂLIN GOSPODIN intitulată ÎNTRE PATRU PEREŢI.

Este un proiect realizat în timpul Pandemiei, artistul alegând să îşi transpună poveştile trăite în imagini. Şi, pentru că lucrează în industria Jocurilor Video, acesta şi-a conceput lucrările în genul izometriilor de tip gameing şi pe care vizitatorii le pot admira LIVE la Galeria SENSO.

Selecția cuprinde 15 lucrări recente ale graficianului și face parte din programul expozițional propus de Ana Ștefania Andronic (BUZU), noul Art Director al spațiului expozițional.

Îmi place să creez lumi şi personaje combinând ciudatul şi drăguţul cu lucruri brutale şi violente. O sursă mare de inspiraţie este Bucureştiul datorită contrastelor foarte puternice pe care le poti găsi la orice colţ de stradă sau de cartier” – Cătălin Gospodin (39 ani).

Ilustrator, game şi concept artist, CĂTĂLIN GOSPODIN ne invită să pornim alături de el într-o aventură imaginară privind şi admirându-i lucrările în alb şi negru create în perioada pandemiei.

Cătălin Gospodin activează de 15 ani în domeniul gaming-ului, practica sa artistică aflându-se la intersecția dintre ilustrație și grafică izometrică, urmând două traiectorii distincte: pe de o parte își dedică timpul graficii digitale, pe de altă parte, graficii realizate cu tuș și pensulă japoneză. Cele 15 lucrări concepute de artist (…) ne conduc prin diferite dungeon-uri populate de caracatițe, cranii și skeletoni umani. Stilul său se revendică esteticii underground de sorginte Lowbrow Art și, în mod surprinzător, într-un moment de plin avânt al NFT-urilor și al creației de crypto-artă, artistul pornește de la un concept digital, pe care îl transpune apoi analog, pe pânză, ceea ce presupune oarecum o ordine inversă. Această intervertire chestionează evoluția artei digitale pe scena de artă contemporană, precum și viitorul lucrărilor realizate pe suporturi tradiționale. Anunță, oare, această tendință sosirea anticipată a unei lumi artistice total diferite de cea actuală, așa cum au prevăzut anumiți actori ai pieței de artă?” (Ana Sultana Cipariu, curator)

Vă invităm să vizionaţi reportajul SENSO TV dedicat artistului CĂTĂLIN GOSPODIN şi expoziţiei sale: https://www.sensoarte.ro/Clipa-de-arta-11509/catalin-gospodin-intre-4-pereti/

Organizatorii expoziției de la Galeria SENSO se adresează unui public larg, acoperind cât mai multe gusturi și genuri. Sunt expuse atât lucrări originale, cât și print-uri digitale spectaculoase, având în vedere că trăim într-o eră digitală și că această formă de artă este multora dintre tinerii artiști la îndemână.

Acest eveniment este susținut de FILDAS Art şi Catena Grup, prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Expoziția ” Între patru pereţi” este deschisă până pe 28 martie 2021.

Galeria SENSO este situată pe Calea Victoriei nr. 12C, (colţ cu strada Lipscani), parter și etajul 1.

Programul de vizitare a Galeriei SENSO:

  • marţi – duminică, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

După o pauză impusă de pandemia coronavirus, Galeria SENSO s-a redeschis la începutul acestui an cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată IPOSTAZE TULBURĂTOARE. A urmat ”Un Martie la feminin”, o expoziție inedită ale cărei protagoniste sunt 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din țară. Expoziţia este una cu vânzare și cuprinde ilustrații, obiecte decorative și bijuterii handmade si de autor, toate create de artistele Andreia Morar, Alexandra Hochreiter, Diana Grigore, Diana Barbu, Raluca Tinca, Raluca Bararu, Alina Chis, Irina Constantin, Ana Maria Neacşu, Maria Tabarcea, Cornelia Popa, Iulia Lazarean, Elena Tara, Oana Popescu, Ana Ştefania Andronic BUZU, Ana Maria Rusnac, Andra Lupu, Alina Bancila, Maria Filipescu și Raluca Buzura.

Galeria SENSO este un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane. Aici sunt prezentate lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană. Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria SENSO organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume.

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea achiziționării operelor de artă la un ”click” distanță.

Aducem arta mai aproape de tineeste deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât de vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă SENSO, București.