Circul Globus va invita!

La ceas aniversar, stagiunea 2011 - 2012 a Circ & Variete Globus s-a anuntat a fi una si plina de surprize. Cu ocazia implinirii a 50 de ani de traditie, la Circ & Variete Globus, primul eveniment care a deschis aceasta stagiune a fost Festivalul International de Arta a Circului (FIAC), ajuns deja la a treia editie. In cadul festivalului spectacolul “Destinul Dacilor” a castigat Leul de Aur.

Regizorul Brandusa Novac impreuna cu coregraful Ama Butoiescu si scenograful Vlad Gabrielescu au adus in scena nu doar o poveste, ci un spectacol educativ care impleteste adevarul istoric cu magia mitului. “Destinul Dacilor” a cules toate premiile: pentru scenariu, regie, coregrafie si costume.
Al doilea eveniment al stagiunii este spectacolul – Galele Circului Editia a XI-a, spectacol concurs care continua traditia inceputa in urma cu 11 ani.

Cladirea “Circului de Stat” din Bucuresti, construita in 1961, una din cele mai mari din Europa la acea vreme, gazduieste spectacole de inalta calitate artistica, urmand traditia circului romanesc. Odata cu venirea la conducerea Circului Globus a doamnei Brandusa Novac, in 1997, arta circului romanesc urca pe o panta ascendenta, promovandu-se ideea de circ modern si intinerire a trupei de artisti.