Cinema si literatura

Criticul de film Elena Dulgheru a lansat simultan doua volume, Scara Raiului in cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov si Pentru trecerea zarii si alte poeme.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta istoricului de film prof. dr. Manuela Cernat, a poetei Liliana Ursu, cat si a Excelentei Sale Hamlet Gasparian, ambasador al Republicii Armene la Bucuresti si a doamnei Inga Paliani, consultant cultural al Ambasadei Georgiei in Romania. Eveniment realizat cu sustinerea Uniunii Cineastilor din Romania.

Doamna Manuela Cernat a facut prezentarea volumului de cinema, iar doamna Liliana Ursu a prezentat volumul de poezie.

“Fermitatea cu care autoarea isi dezvolta argumentele, diplomatia cu care navigheaza printre informatii incendiare, elegantul balans intre mit si istorie, distilarea esentelor poetice din spatiul baladesc cuprins intre Urali, Caucaz, Carpati si Balcani il cufunda pe cititor intr-o explorare absolut fascinanta. Cultura eclesiasta si cultura cinematografica se impletesc subtil. Tesatura argumentelor apara ferm o certitudine asumata cu caracter de teza: postmodernismul crestin este un miracol al Rasaritului, nascut din paradoxul Eurasiei” (Manuela Cernat – fragment din prefata).