Zi ca-i bine!

Unde e rosia? Tu ai mancat rosia? era aici....o aveam aici, era chiar aici....
O banala rosie, poate usor scofilcita, pe care atunci cand o vezi ratacita prin frigider, o privesti cu oarecare dispret....Dar cat de dorita, cat de necesara....in clipa in care ti-ai facut un sandvis care nu merge decat cu ...rosia. Si ia rosia de unde nu-i.

O rosie, sau o soseta de negasit sau berea care a disparut si ea, sau o camasa nespalata la timp…pretexte. Rosia este picatura care declanseaza un fluviu de isterii, reprosuri, frustrari, nemultumiri, neimpliniri si lista ar putea continua. O veti completa fiecare cu trairile voastre personale dupa ce veti vedea piesa. Si poate veti scapa cu ajutorul acestei piese terapie de propriile voastre frustrari sau macar va veti vedea cu sinceritate cum sunteti si cum va comportati in propria relatie.

E o piesa oglinda. Sa ne privim in ea si sa ne cercetam interiorul. Sa ne privim monstrii in fata, sa-i mangaiem usor pe cap si sa le spunem ADIO! Sau macar sa radem!

ZI CA–I BINE, de Wil Calhoun. Cu Andreea Bibiri, Serban Pavlu si Florin Piersic Jr. Piesa tradusa si regizata de Florin Piersic Jr.
Un spectacol produs de Teatrul LUNI de la Green Hours (Bucuresti), premiat in anul 2001 la Gala Tanarului Actor HOP, Mangalia. Andreea Bibiri a primit Premiul UNITER in anul 2002 pentru rolurile Ea, din spectacolul „Zi ca-i bine!“ si pentru Sonia din spectacolul „Unchiul Vanea“ de A.P.Cehov (Teatrul L.S.Bulandra)

“Nu vi s-a intimplat niciodata sa savurati in minte gustul unei rosii si sa descoperiti consternati ca nu mai este in frigider? Daca va linisteste ideea, au trecut si altii printr-o asemenea experienta traumatizanta!” (Mihaela Michailov – Observator Cultural)

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Mihaela Moldoveanu