Victor Ioan Frunza si Ingeri in America

Considerat a fi unul dintre cele mai bune texte de teatru ale secolului al XX-lea, dipticul teatral al lui Tony Kushner, Ingeri in America, se bucura pentru prima oara in Romania de o montare integrala la Teatrul Metropolis, in directia de scena a lui Victor Ioan Frunza si scenografia Adrianei Grand.

Dipticul se reprezinta in doua seri consecutiv. Prima parte, Sfarsitul lumii e aproape, i-a adus lui Tony Kushner Premiul Pulitzer pentru dramaturgie si Premiul Tony pentru cea mai buna piesa, in 1993. Cea de-a doua parte, Perestroika, ii va aduce Premiul Tony pentru cea mai buna piesa a anului in 1994.

Ecranizarea din 2003 a adus miniseriei de televiziune mai multe premii Emmy si Globul de Aur si s-a bucurat de o distributie prestigioasa, printre care amintesc pe Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson si Jeffrey Wright.

Victor Ioan Frunza este unul dintre cei mai prolifici, premiati si controversati regizori din Romania. Alaturi de scenografa Adriana Grand, a creat spectacole memorabile in istoria teatrului romanesc din ultimele trei decenii. A primit pana acum 49 de premii nationale si internationale. Este creatorul primului proiect de teatru independent din Romania, Trupa pe butoaie. A fost distins cu Ordinul Steaua Romaniei, in grad de cavaler.

Ema Nicola