Vara de jazz si poezie la Mogosoaia – Bucuria anonimatului

Ultima editie a stagiunii „Vara de jazz si poezie la Mogosoaia”, desfasurata la Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia, stagiune care a adus in fata publicului nume importante ale poeziei autohtone si ale jazzului, i-a avut ca invitatii pe muzicianul Mircea Tiberian, flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pe Eugen Suciu, care a citit din poeziile sale. Moderatorul stagiunii a fost poetul Dan Mircea Cipariu.

Eugen Suciu s-a nascut la Arad, la 22 august 1952. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Prima aparitie editoriala a fost in anul 1976, in „Caietul debutantilor”, Editura Albatros. A debutat cu volumul “Bucuria anonimatului” in 1979, pentru care a obtinut premiul de debut al Editurii Albatros. Volumul “Bucuria anonimatului” a fost reeditat in 2011, insotit de un CD (Mircea Tiberian). Poeziile citite la Mogosoaia au fost din volumul care a dat si titlul evenimentului.

Mircea Tiberian este unul dintre cei mai titrati pianisti si compozitori romani de jazz. Nascut la Cluj, la 4 mai 1955, si-a petrecut copilaria si adolescenta la Sibiu, iar in 1975 s-a mutat la Bucuresti, unde traieste si in prezent. Este profesor la Sectia de Jazz a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Flautistul Ion Bogdan Stefanescu s-a nascut in anul 1969 la Campina, incepandu-si formarea muzicala la Liceul de Muzica George Enescu din Bucuresti. Ion Bogdan Stefanescu este prim flautist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti si membru al unor binecunoscute ansambluri de muzica contemporana.