THE GRANDMASTER , in regia lui WONG KAR-WAI, deschide ANONIMUL 10

Cel mai recent film in regia lui Wong Kar-wai – „Marele Maestru” / „The Grandmaster” deschide vineri, 9 august, editia aniversara a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL ce se va desfasura la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Pe fundalul tumultuos al Chinei anilor 1930, „The Grandmaster” urmareste viata legendarului Ip Man, mentorul lui Bruce Lee si maestru al scolii Wing Chun Kung Fu.

Wong Kar-wai lucreaza pentru acest film din nou cu Tony Leung – recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun actor la Cannes, in 2000 pentru rolul sau din „In the Mood for Love” si cu Ziyi Zhang – nominalizata la Globul de Aur pentru rolul sau din „Memoirs of a Geisha” si de trei ori nominalizata la Premiile BAFTA.

Shigeru Umebayashi, compozitorul temei principale din „In the Mood for Love”, devenita atat de cunoscuta, semneaza si o parte din coloana sonora a acestui film. Filmul a necesitat aproape un deceniu de pregatiri si trei ani efectivi de productie.

Proiectat in deschiderea Berlinalei 2013, „The Grandmaster” este prezentat in avanpremiera la ANONIMUL, prin amabilitatea Independenta Film.
Filmul va avea premiera in cinematografele din Romania in data de 13 septembrie.

Regizor nominalizat la Premiile BAFTA, Wong Kar-wai este cunoscut publicului pentru titlurile „Chungking Express” (1994), „Happy Together” – titlu pentru care a fost recompensat cu Premiul pentru Regie la Cannes, in 1997, „In the Mood for Love” – Premiul César pentru Cel mai bun film strain, 2001, „2046” (2004) si debutul sau in limba engleza „My Blueberry Nights” (2007).

Wong Kar-wai semneaza si regia pentru segmentul „The Hand” din cadrul proiectului colectiv „Eros” impreuna cu Michelangelo Antonioni si Steven Soderbergh, precum si pentru scurtmetrajul „I Traveled 9000 km to Give It To You” din cadrul proiectului „Chacun son cinema”.