Tango pe muzica teatrului

In Timisoara, sase muzicieni talentati scriu pe note istoria teatrului. E vorba de castigatorul premiului UNITER pentru muzica de teatru, Tibor Cari si de prietenii lui cu care a fondat Theatre Fleas Orchestra.

Acest talentat compozitor, marturiseste cu emotie spectatorilor veniti sa-l vada la teatru, ca ii plac tango-urile. Mult de tot. Ascultandu-l pe el si pe prietenii din Theatre Fleas Orchestra, cu care canta, acest lucru e evident. Melodiile compuse pentru anumite piese de teatru cat si cele care isi mai inca cauta o piesa de teatru, sustin toate, cu originalitate, tango-ul.

Daca iti place tangoul, nu ai cum sa nu le iubesti muzica. Trupurile celor doi dansatori, Tünde Baczó si Alin State, se apropie, se resping, se imbratiseaza si se topesc in valtoarea tangoului. Si dansul lor spune o poveste. Povestea a doi oameni care abia se cunosc, sau a doi oameni care se iubesc sau a doi oameni care se despart. In muzica si in dans e vorba de iubire. Iar tangoul e una din frumoasele ei expresii. Toti cei care indragesc tangoul striga la unison:tangoul e iubire si iubirea e tango.

Ce le uneste? Muzica…Aici intervine talentul instrumentistilor de la Theatre Fleas Orchestra. Pe cat de gratios se unduiesc dansatorii pe atat de viguros se misca degetele pe clape…Pe noi ne-au cucerit. In ordine aleatorie : Tibor Cari- pian, Sorina Savii- percutie, Alin Stoianovici- acordeon, Cătălin Trocan- trombon, Csaba Santa- contrabas, Radu Pieloiu- tobe, Sânziana Tarţa – voce.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Mihaela Moldoveanu