Spiritul de familie – Teatrul de Comedie

Maestrul Radu Beligan, cu eleganta aristocratica ce il caracterizeaza, revine in teatrul pe care l-a infiintat in urma cu 40 de ani, de data aceasta in ipostaza de regizor al spectacolului Spiritul de familie de Eric Assous.

Spectacolul Spiritul de familie de Eric Assous a avut premiera oficiala pe 22 martie la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. La sfarsitul spectacolului, publicul (in care se aflau numeroase personalitati din lumea artistica si nu numai!) l-a ovationat pe maestrul Radu Beligan, chemandu-l la rampa.
Din distributia spectacolului fac parte Dorina Chiriac, Delia Seceleanu, Lamia Beligan, Mirela Zeta, Marius Florea Vizante, Sandu Pop, Marius Drogeanu.

Decorul poarta semnatura lui Puiu Antemir, costumele sunt realizate de Lia Mantoc, iar muzica este compusa de Razvan Diaconu.

Radu Beligan, personalitate importanta a teatrului romanesc, este fondatorul si primul director al Teatrului de Comedie intre anii 1961 – 1969.

La 5 ianuarie 1961 a fost prezentat publicului primul spectacol al Teatrului de Comedie – Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter, cu Radu Beligan in rolul principal.

Pe aceasta scena, maestrul a mai interpretat roluri ca Gore din Seful sectorului suflete de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter (1963), Beranger din Rinocerii de Eugene Ionesco, regia Lucian Giurchescu (1964), Cirivis din Capul de ratoi de George Ciprian, regia David Esrig (1966), Chitlaru din Opinia Publica de Aurel Baranga, regia Mihai Berechet (1967), iar in 1968 a jucat in Ucigas fara simbrie de Eugene Ionesco, regia Lucian Giurchescu. AGERPRES