Orchestra Filarmonicii George Enescu si dirijorul Vlad Conta

Vlad Conta este din 2001 dirijor la Opera de Stat din Bucuresti. A fost prim-dirijor la Teatro Regio din Torino, dirijor la Opera din Bienne, Elvetia, director muzical la Regina Symphony Orchestra, Canada, dirijor invitat la Orchestra Nationala Rusa, Orchestra RAI, Torino, Filarmonia, Londra, National Symphony, Washington, SUA si Filarmonica George Enescu din Bucuresti.

Aflat la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu, Vlad Conta va dirija Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra de Piotr Ilici Ceaikovski (solist Jean Bernard Pommier) si Le Sacre du printemps de Igor Stravinski.
Dirijorul Vlad Conta are studii de pian, dirijorat si compozitie la Liceul de Muzica din Bucuresti, Conservatorul din Geneva, Elvetia, Conservatorul Chigiana din Siena, Italia si Mozarteum din Salzburg, Austria.

Intre 1983-1985 – maestru corepetitor la Opera din Monte Carlo si Grand Theatre din Geneva, Elvetia.
Intre 1985-1989 – sef de orchestra la Teatrul de Stat din Biel-Bienne, Elvetia.
Intre 1989-1993 – invitat permanent ca dirijor la Teatro Regio din Torino, Italia.
Intre 1989-1997 – director muzical la Regina Symphony Orchestra, Canada.
Din 2001 – dirijor al Operei Nationale din Bucuresti.

Premii si distinctii: numeroase premii I la diferite concursuri internationale de pian, in Romania si Italia; Medalia de aur Katia Popova la Festivalul de Muzica de la Plevna, Bulgaria; Medalia celei de-a 125-a aniversari, Canada; cetatean de onoare al orasului Fort Worth, Texas, SUA.