New Dimension Quartet – Timisoara Capital Jazz Festival 2012

New Dimension Quartet este un grup cu deschidere spre cele mai neasteptate sonoritati, care a oferit publicului venit la Timisoara Capital Jazz Festival 2012, posibilitatea de a evada din cliseu si obisnuit.

De cativa ani se tot vorbeste in Timisoara despre marii jazzmani banateni ce au preferat sa plece spre alte tari, mai primitoare cu muzicienii acestui gen atat de ignorat la noi, unde nu exista programe educationale care sa aduca jazzul in atentia publicului larg. In acest context vin muzicienii de la New Dimension Quartet, care incearca sa umple spatiul lasat de cei plecati.

Membrii grupului se cunosc foarte bine, ei au mai colaborat in diferite trupe si formule. La Timisoara au prezentat compozitii proprii, cat si standarde, folosind tehnici preluate din swing, funk sau jazz-rock, ce surprind prin inventivitatea ritmica si ineditul combinatiilor melodice.

Alex Bozo Mitrofan, Toni Kuhn si Tavi Scurtu sunt bine cunoscuti publicului timisorean. Surpriza a fost bassistul trupei, Michael Acker. Brasoveanul Michael Acker a castigat concursul “Drumul spre celebritate”, sectiunea jazz, organizat de Radio Romania Cultural. El are 23 de ani, iar pana in anul 2010 a fost membru al trupei funk “The Others”. Din februarie 2011, Michael Acker este membru al proiectului Ballads&Blues, alaturi de Mircea Tiberian, Ana-Cristina Leonte si Vlad Popescu.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.