Marius Manole si Alexander Balanescu in Insemnarile unui nebun

ArCuB a inceput luna februarie cu un nou proiect teatral: Insemnarile unui nebun de Nikolai Vasilievici Gogol, in versiunea scenica si regia semnate de Felix Alexa.

Spectacolul Insemnarile unui nebun va propune sa fiti martorii unei confesiuni rare: povestile pline de candoare ale unui nebun, care-si exprima dragostea si frustrarile cu umor si o intelepciune pe care doar suferinta o poate descoperi intr-un suflet chinuit. Marius Manole apare pentru prima oara intr-un dificil exercitiu artistic de one-man show. Alexander Balanescu, care este un alter ego al personajului, ce ii reflecta muzical starile, joaca toate celelalte personaje, de la fiica directorului, la doi caini, unul francez si unul englez.

“Ce poate fi mai potrivit in zilele noastre cand lumea pare ca se rastoarna cu totul, decat aceasta “nebunie” gogoliana? Traim intr-un timp in care necunoscutele sunt atat de mari, incat vrem cu totii, intr-un fel sau altul, sa evadam intr-o lume paralela, fie ea si plasmuita. Spectacolul meu vorbeste despre fragilitate si imaginatie, indiferent de sursa ei maladiva. Nebunul meu traieste in ritmurile demente ale propriei muzici interioare, cantata de un alter ego ce “joaca” toate celelalte personaje. Mi-am dorit o simfonie fantastica si emotionanta, cu acorduri de umor negru, o imbinare subtila intre text si muzica, intre real si imaginar” spune Felix Alexa.Scenografia: Diana Ruxandra Ion.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Ema Nicola.