Ion Caramitru pe Walk of Fame

Actorul si regizorul Ion Caramitru a primit o stea pe Aleea Celebritatilor - Walk of Fame din Piata Timpului din Bucuresti. El a declarat ca Romania se afla "in primele randuri ale teatrului mondial" si ca oriunde merg artistii din teatrul romanesc "lasa urme adanci".

Actor, regizor, fondator si presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) si director al Teatrului National Bucuresti, Ion Caramitru a fost sarbatorit pe Aleea Celebritatilor – Walk of Fame in luna sa aniversara, in anul dedicat marelui dramaturg I. L. Caragiale si, totodata, la 20 de ani de la prima gala UNITER.

A jucat in numeroase filme, precum Padurea spanzuratilor, Declaratie de dragoste, Liceenii, dar si in numeroase piese de teatru, cum ar fi Hamlet, Eduard al III-lea. Perioada 1985-1990 a ramas in amintirea lui Ion Caramitru printr-o bogata activitate teatrala. In 1985 a avut loc premiera la Hamlet, spectacol care s-a jucat timp de 7 ani pe scena Teatrului Bulandra.

Onorat cu mai multe distinctii, inclusiv cu titlul de Ofiter de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea culturala romano-britanica, acordat de Regina Elisabeta a-II-a si distinctia de Cavaler al Ordinului Literelor si Artelor in Franta, Ion Caramitru a intreprins si o importanta activitate regizorala.

La Teatrul L.S. Bulandra el a montat spectacolele Amintiri de Alexei Arbuzov, Neinsemnatii de Terry Johnson, A treia teapa de Marin Sorescu, Forma mesei de David Edgar, Acasa de David Storey, iar la Theatre du Signe (Japonia), Negutatorul din Venetia de William Shakespeare.