Interviu cu actorul Gabriel Coveseanu

Gabriel Coveseanu a absolvit Academia de Teatru si Film (actualul UNATC), la clasa profesorului Florin Zamfirescu. Din 1997 este angajat al Teatrului Ion Creanga.

Ca angajat al teatrului a jucat roluri in piese cum ar fi: Soldatelul de plumb, regia Attila Vizauer, Danila Prepeleac, regia Boris Petrof, Alba ca zapada si Peripetiile vrajitoarei Meg, regia lui Cornel Todea, Print si cersetor, regia Constantin Dicu, Sanziana si Pepelea, regia Mihai Manolescu si altele.

Din martie 2000 a devenit directorul Companiei Independente Teatrul Inexistent, cu care a realizat spectacolele Cum se face, Numaratoarea Inversa, Omul din lectica, in regia Theodorei Herghelegiu, jucate la Teatrul Act din Bucuresti. Cu aceste spectacole a participat la numeroase festivaluri din tara si strainatate: Intalnirea Tinerilor Creatori de Teatru de la Bussang – Franta, festivalurile de teatru organizate la Piatra Neamt, Sibiu, Sf. Gheorghe, Zilele Culturii Orasului Zurich – Elvetia, Festivalul ALTFEST de la Bistrita.

Calitatile vocale i-au fost remarcate in colaborarile de la radio, atat in emisiuni, cat si in teatru radiofonic (serial realizat de BBC si Radio Romania).Este cunoscut datorita aparitiilor in numeroase emisiuni TV, pentru care nu mai are nevoie de nicio prezentare.