Interviu cu actorul Dan Radulescu

Dan Radulescu a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale din Bucuresti in anul 2008, la clasa regretatului actor Adrian Pintea.

Intalnirea cu musicalul si cu scena ”profesionistilor” are loc cand inca era in anul doi de facultate si cand, sub directia de scena a lui Adrian Pintea, a interpretat rolul lui Judas in musicalul Jesus Christ Superstar, pe scena de la ArCuB. Dezvoltarea abilitatilor unui actor complet a determinat distribuirea sa (consecinta fireasca, am putea spune!) de catre regretatul regizor Alexandru Tocilescu in spectacolul muzical Nevestele vesele din Windsor (realizat dupa piesa lui William Shakespeare), spectacol care poate fi vazut la Teatrul Metropolis.

Dan Radulescu este un actor independent. El a fost distribuit de regizori importanti in spectacole cum ar fi …Escu de Tudor Musatescu, O scrisoare pierduta de I. L. Caragiale (regia Alexandru Dabija) sau Avarul indragostit (dupa Mollière, regia Vlad Massaci), la Teatrul de Comedie. La Teatrul Metropolis mai poate fi vazut in spectacolul Opposites Attract de Bruce Kane (regia Florin Piersic Jr). Pe scena de la Godot Café-Teatru poate fi urmarit in Cupluri de David Lindsay-Abaire (regia Vlad Zamfirescu), in The Position de Kevin Doyle (regia Daniel Popa) si in doua spectacole ale tanarului regizor Eugen Gyemant – este vorba de Bullets over Lipscani (inspirat de Woody Allen) si Julius Caesar de William Shakespeare (Eugen Gyemant semneaza si regia recentei premiere de la ArCub – Vitelul de aur de Ilf si Petrov).