Ingeri in America – Perestroika

In cadrul FNT 2012, spectacolul se joaca duminica, 28 octombrie, la orele 18.00, la Teatrul Metropolis. Durata spectacolului este de 2h 45 min, cu pauza.

Cea de-a doua parte a dipticului, Perestroika, ne introduce in atmosfera tumultoasa a sfarsitului anilor ’80.

In 1985 Ronald Reagan tocmai fusese reales, iar moartea cauzata de epidemia SIDA era la apogeu in New York. Ne reintalnim cu seropozitivul Louis (George Costin), parasit de iubitul lui (Adrian Niculae), cu Joe (Alexandru Ion), mormonul care participa la intalniri secrete gay, a carui sotie, Harpern (Cristiana Raduta-Bobic), este dependenta de valium si e calificata ca fiind “speciala”. Urmarim sfarsitul lui Roy Cohn, cinicul avocat influent si corupt, exemplar jucat de George Ivascu.

Regizorul Victor Ioan Frunza a urmat indicatiile autorului si a distribuit doar opt actori pentru toate rolurile. Ii vedem in mai multe ipostaze pe Virginia Mirea, care este pe rand rabin, medic, mama lui Joe de la Utah, pe Sorin Miron, care e inger, dar si asistent medical afro-american si travestit, sau pe Nicoleta Hancu, asistenta medicala si inger al Apocalipsei.