Hiromi Trio Project with Anthony Jackson and Simon Phillips 5 – Garana Jazz Festival 2011

Hiromi Uehara s-a nascut in 1979, in Japonia. Este compozitoare si pianista de jazz, devenita celebra datorita virtuozitatii sale, concertelor electrizante si “mixturii” de genuri muzicale din compozitiile sale.

Hiromi si-a inceput lectiile de muzica clasica si pian la varsta de 5 ani. La 8 ani, a continuat cu muzica jazz de care s-a apropiat datorita profesorului sau de pian, Noriko Hakita. La 14 ani deja concerta cu Orchestra Filarmonica din Cehia, iar la 17 ani incepe colaborarea cu muzicianul Chick Corea. Dupa ce a realizat cateva compozitii pentru companii japoneze (precum Nissan), se inscrie la Berklee College of Music din Boston unde colaboreaza cu Ahmad Jamal. In aceasta perioada, imediat dupa absolvirea studiilor, va semna cu Casa de Discuri Telarc.
Pana la debutul sau oficial, consemnat in 2003, Hiromi a concertat in intreaga lume participand la numeroase festivaluri de jazz.

Hiromi Trio a fost initial alcatuit din basistul Mitch Cohn si bateristul Dave DiCenso. In 2004 Hiromi inregistreaza cel de-al doilea album al sau, Brain, cu basistul Tony Grey si bateristul Martin Valihora.
La 19 octombrie 2006 acestui trio se i se alatura chitaristul David Fiuczynski cu care participa la Jazz Factory din Louisville, KY. Va continua colaborarea cu acesta si la albumele Time Control si Beyond Standard. Uneori grupului i se alatura si chitaristul John Shannon.

Inainte de Voice (2011), Hiromi nu a mai avut ocazia de a canta alaturi de Simon Phillips. Atunci cand era in cautarea unui tobosar potrivit proiectului, atat Anthony Jackson cat si Stanley Clarke l-au recomandat pe Phillips.
Concertul de la Garana s-a bazat pe piesele de pe acest album, album realizat impreuna de cei trei muzicieni de exceptie.