Hiromi Trio Project with Anthony Jackson and Simon Phillips 3 – Garana Jazz Festival 2011

De la lansarea albumului Another Mind, cu care si-a facut debutul, in 2003, pianista si compozitoarea japoneza Hiromi Uehara a electrizat publicul si criticii de pe ambele emisfere cu o energie creatoare, care sfideaza parametrii conventionali din jazz si impinge interpretarea si compozitia la niveluri fara precedent de complexitate si rafinament.

Semnalul initial – atat la critica de specialitate, cat si comercial – declansat de Another Mind in America de Nord, a facut drumul inapoi in Japonia ei natala, a primit Discul de aur (100.000 de exemplare vandute) si a fost numit Albumul anului de catre Recording Industry Association of Japan’s (RIAJ). Si totusi, oricat de mare impact a avut debutul lui Hiromi, a fost doar inceputul unui drum muzical fascinant, care a continuat sa se amplifice in anii care au urmat.

Cel mai nou album, contine noua melodii in formula de trio, intitulat simplu Voice, este lansat in iunie 2011, si exprima o gama de emotii umane, fara ajutorul unui singur cuvant. Hiromi apeleaza la ajutorul a doi muzicieni la fel de formidabili ca ea pentru acest proiect – basistul Anthony Jackson (Paul Simon, O’Jays, otel Dan, Chick Corea) si bateristul Simon Phillips (Toto, The Who, Judas Priest, David Gilmour, Jack Bruce).

Concertul de la Garana s-a bazat pe piesele de pe acest album, realizat impreuna de cei trei muzicieni de exceptie.