Garana 2010 – Funky Growl IV

Compozitorul Gabriel Almasi, unul dintre membrii fondatori ai formatiei, a urmat Pedagogia Muzicala la Timisoara, iar apoi a plecat la Bucuresti pentru a studia Compozitia. A inceput sa studieze vioara de la varsta de sase ani, sub indrumarea parintilor sai.

Impreuna cu sora lui, care studia pianul, a dat primele concerte pentru musafirii familiei. S-a lasat de vioara in favoarea chitarei, iar in perioada liceului a cantat in mai multe formatii de rock. S-a pregatit pentru Conservator, sectia chitara clasica si a intrat. Un accident stupid in care si-a rupt un deget, l-a facut sa renunte sa mai activeze ca profesionist la chitara clasica.

Asa a inceput sa compuna, in timpul studentiei la Timisoara. Pentru ca in Timisoara nu avea posibilitatea sa studieze compozitia, Gabriel Almasi a decis sa plece in capitala. Era pregatit pentru inca o facultate. A locuit timp de cinci ani in Bucuresti, insa, pana la urma viata l-a dus inapoi, in orasul sau, unde alaturi de Petrica Ionutescu, a fondat trupa Funky Growl. E implicat in multiple proiecte, de la profesorat, jurizat, compozitie clasica, pana la nonconformiste concerte de jazz.

Ema Nicola