Garana 2010 – Funky Growl II

Dintre memebrii formatiei, Lucian Nagy atat prin prezenta cat si prin performanta. Laureat al mai multor concursuri de jazz, este cunoscut ca un saxofonist de exceptie in Romania si peste hotare, de-a lungul timpului cantand in numeroase formatii si proiecte. In afara de Funky Growl, este membru al mai multor formatii: Bega Blues Band, Blazzaj si Paul de Castro and Orquestra Dengue si isi petrece foarte mult timp in SUA.

Provine dintr-o familie de muzicieni, mama canta vocal muzica folclorica in orchestra Rapsozii Zarandului iar tatal, care canta la saxofon, i-a dat sa asculte Charlie Parker. A inceput sa studieze muzica clasica la clarinet iar pe la 16 ani a inceput sa abordeze din ce in ce mai mult saxofonul si sa studieze jazz-ul.

Experienta pe care o are deja, il face sa poata sa se adapteze cu usurinta genului diferit al fiecarei trupe cu care canta. Cu toate acestea, nu ii place sa apara in doua formule diferite in acelasi festival, aparitiile de la Garana, atat cu Funky Growl, cat si cu Bega Blues Band, au fost o exceptie. In beneficiul spectatorilor, evident…

Ema Nicola