FNT, Editia a 24-a

Festivalul National de Teatru - cea mai importanta vitrina a fenomenului teatral romanesc, care cuprinde in programul sau productii realizate in stagiunea 2013-2014, va avea loc in perioada 24 octombrie - 02 noiembrie a.c., fiind organizat de UNITER, in colaborare cu Ministerul Culturii, Teatrul National I.L.Caragiale Bucuresti, Primaria municipiului Bucuresti si ARCUB .

FNT aduce MAESTRII pe scena

In cadrul editiei din acest an, directorul artistic al festivalului, Marina Constantinescu, propune o sectiune speciala de reprezentatii ale unor evenimente teatrale care prezinta unele dintre cele mai valoroase nume ale teatrului romanesc, pe care inca avem sansa sa-i avem contemporani, sa-i iubim si sa-i respectam. De aceea, editia de fată propune publicului spectacole exceptionale sustinute de catre cei pe care nu-i putem numi decat MAESTRI.

Nu putem să nu ţinem cont, indiferent de direcţii, indiferent de tendinţe, de suişuri sau de coborâşuri, de marile nume ale scenei româneşti, regizori, actori, scenografi. Tot ceea ce este viu astăzi în teatrul românesc, tot ceea ce este activ şi reprezentativ, are ca fundament arta acestori mari artişti, gândirea lor estetică, precum şi creaţiile lor. (Marina Constantinescu)

Puteti consulta spectacolele din sectiunea Maestri aici: http://www.fnt.ro/Comunicate-de-presa/FNT-are-o-sec-iune-special-MAE-TRI/

FNT, o bucurie retraita an de an

Cea de-a XXIV-a editie a FNT se doreste a fi, ca in fiecare an, o platforma de prezentare, analiza si promovare a scenei autohtone, dar si un spatiu de evaluare a curentelor si tendintelor in teatrul romanesc, cu deschideri spre fenomenul de gen european. Cele 31 de productii programate sa aiba loc in aceste 10 zile-eveniment, in 18 locatii din Bucuresti si Craiova, sunt reprezentative pentru anul teatral romanesc incheiat iar aducerea lor impreuna poate determina conturarea unui vector de apreciere a evolutiei acestuia. Organizatorii spera in prezenta unui public activ, cat mai numeros si cat mai divers in salile de spectacol. Selectia spectacolelor este extrem de valoroasa, asa ca editia din acest an poate fi printre cele mai interesante de pana acum. Puteti afla programul spectacolelor de teatru din cadrul FNT aici: http://www.fnt.ro/Program/Programul-FNT-2014-24-octombrie-2-noiembrie-/

Acest material va este oferit prin programul CATENA pentru Arta.

Realizatori:

Mihaela Moldoveanu

Ioana Bercaru

Oana Georgescu