Festivalul International de Film Independent ANONIMUL

Cea de-a X-a editie a Festivalului International de Film ANONIMUL de la Sf. Gheorghe din Delta Dunarii este organizata de Fundatia ANONIMUL, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Consiliului Judetean Tulcea si Institutului Cultural Roman.

CATENA este sponsor principal, iar Televiziunea online Senso Arte si revista TONICA sunt parteneri media ai prestigioasei competitii la care participa 100 de filme. Duminica, 11 august, in Complexul Cinema din Green Village va avea loc o prezentare oficiala Senso Arte.

La aceasta editie care va debuta vineri, 9 august vor exista trei sectiuni – lungmetraj (7 filme selectate), scurtmetraj fictiune (40 de productii, cu zece mai mult fata de editia din 2012), scurtmetraj animatie (20 de pelicule, ca si anul trecut), fara a uita de filmele incluse in programe paralele. In fiecare seara sunt programate concerte cu Suie Paparude, DJ Gojira, Robin&The Backstabbers, Luiza Zan si Jimmi Cserkesz, „Old Stories” cu Jul Baldovin, Gelu Ionescu si Elena Pavel, Poesis, Tapinarii, Cvartetul Ambiance si altii.

Cel mai recent film al cineastului Wong Kar-wai, “The Grandmaster/ Marele maestro”, pelicula proiectata in deschiderea Berlinalei 2013, va deschide in avanpremiera editia aniversara a Festivalului ANONIMUL.