Don Quijote la Opera Nationala Bucuresti

In cadrul primei editii a Festivalului de Dans Clasic, prezentat de Compania de Balet a Operei Nationale Bucuresti, cei mai talentati balerini ai ONB, alaturi de invitatii speciali Vittorio Galloro si Arianne Lafita Gonzàvez au prezentat un titlu indragit de toti iubitorii dansului: “Don Quijote” (Ludwig Minkus).

Pentru prima oara pe scena ONB, balerinii Vittorio Galloro si Arianne Lafita Gonzàvez au interpretat rolurile principale Kitri, respectiv Basil din “Don Quijote”, un spectacol plin de viata si ritmuri hispanice, o proba de virtuozitate tehnica pentru orice balerin.

Prim – solista de origine cubaneza Arianne Lafita Gonzàvez a studiat baletul la Scoala Nationala de Arte din Havana. Si-a inceput in 2003 cariera la Baletul National din Cuba, condus de Alicia Alonso. Din 2009 traieste in Spania, unde face parte din compania “Victor Ullate”, la Madrid. De-a lungul carierei, Arianne Lafita Gonzàvez a fost invitata sa danseze la numeroase gale de balet printre care “Thanks Rudy” in onoarea lui Rudolf Nureev (Milano, 2011), la Gala de Danza Barcelona 2011, la Gala de Dans a Festivalului de la Spoleto, a primit Premiul pentru Intreaga Cariera la Festivalul de la Loano, a participat la festivaluri la Miami (SUA), Salerno si Torino (Italia). In iunie anul acesta Arianne Lafita Gonzàvez a fost invitata la Opera din Roma pentru a dansa rolul Kitri din baletul “Don Quijote” intr-o gala de balet.

Nascut la Napoli, Vittorio Galloro a inceput studiul dansului la varsta de 10 ani. In 1991, el a intrat in compania Teatrului San Carlo din Napoli, iar in 1997 s-a mutat la Scoala Nationala Cubaneza de Balet, unde a absolvit ca dansator si pedagog. Vittorio Galloro este castigatorul mai multor premii si distinctii. De-a lungul carierei, a dansat la Baletul National Cubanez, Baletul European din Londra, Compania de Balet Clasic Reggio Emilia, Opera din Budapesta, Baletul National din Praga, Compania Introdans din Olanda, Baletul National Cubanez – compania Laura Alonso.

Alaturi de invitatii speciali, distributia spectacolului “Don Quijote” din 24 noiembrie i-a reunit pe balerinii: Antonel Oprescu, Razvan Marinescu, Laura Blica Toader, Vlad Toader, Virgil Ciocoiu, Mihai Babuska, Noellie Coutisson, Marina Minoiu, Mihaela Soare (debut in Zana padurii), Oana Popescu, Oana Badanoiu, Ionut Arteni, Cristina Mitu.
Conducerea muzicala a fost asigurata de catre dirijorul Ciprian Teodorascu.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.