Dave Holland Prism – Garana Jazz Festival 2012

Binecunoscutul contrabasist, Dave Holland, compozitor si lider de grup prezent pe scenele de jazz de cinci decenii, a venit la Garana impreuna cu grupul Dave Holland Prism.

Alaturi de Dave Holland, la bas, au fost Craig Taborn, la fender Rhodes, Eric Harland, la tobe si binecunoscutul chitarist Kevin Eubanks, cea de a doua vedeta a grupului.
“Liderul unui grup modern de prima mana trebuie sa fie: un geniu creativ si un antreprenor eficient, om puternic si diplomat, cu experienta dar in acelasi timp proaspat si lipsit de cinism. Foarte putini lideri exemplifica aceste calitati, precum basistul Dave Holland, unul dintre cei mai versatili basisti de jazz.” – L.A. Times

Kevin Eubanks este un chitarist si compositor cunoscut, mai ales, ca lider al trupei Tonight Show Band din emisiunile lui Jay Leno. Eric Harland are propria trupa, dar a cantat cu un numar impresionant de muzicieni, precum Wynton Marsalis, Joshua Redman, Ravi Coltrane si Charles Lloyd. Craig Taborn este pianist si compositor. Canta jazz, dar are si proiecte de techno si dark ambient.