Dave Holland Prism – Evolution – Garana Jazz Festival 2012

Formula de cvartet cu care a venit contrabasistul Dave Holland la Festivalul International de Jazz de la Garana, i-a inclus pe Craig Taborn, Eric Harland si pe Kevin Eubanks, binecunoscutul chitarist de la emisiunile lui Jay Leno.

Piesa Evolution, cantata in concertul de la Garana, este compozitia lui Eubanks, cunoscutul lider al formatiei Tonight Show Band. El s-a nascut intr-o familie de muzicieni, a inceput prin a canta la vioara, apoi a trecut la trompeta si pian. A absolvit Barklee College of Music in Boston.

Cat despre muzicienii care formeaza Prism, Dave Holland spnea: “Cel mai important lucru este cum simtim impreuna. Muzica este un limbaj universal, cu multe dialecte sI cantI doar cu cei cu care poti comunica. Imi plac muzicienii ce canta cu inima si mintea.”

Craig Taborn a devenit cunoscut ca membru al James Carter’s Band. Dupa 1990, isi formeaza propriul sau trio, dar nu renunta la colaborarile cu alti artisti, cu precadere americani.
Eric Harland, tobarul trupei, este tot atat de cunoscut printre muzicienii de jazz, cat si printre criticii si fanii jazzului. A cantat cu nume grele ale jazzului mondial: Wynton Marsalis, Joe Henderson, Joshua Redman, Charles Lloyd, John Patitucci s.a.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.