Catena sustine Drumul spre celebritate

Sala Scortelor din Palatul Mogosoaia a gazduit cea de-a II-a editie a concursului "Drumul spre celebritate", eveniment coordonat de Sebastian Craciun si organizat de Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" si Radio Romania Cultural, prin programul "Oportunitati la tine acasa" finantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.

Dupa 5 luni de competitie cu 10 etape, in urma carora prin voturile a 695 de elevi si muzicieni au fost desemnati 10 finalisti din 78 de candidati, un juriu prezidat de Oltea Serban Parau, director al Orchestrelor si Corurilor Radio si Redactor Sef al Radio Romania Cultural, a hotarat care este ierarhia finala. Astfel, Premiul I a fost castigat de violoncelistul Stefan Cazacu, elev in cala a XI-a la Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucuresti, clasa prof. Anca Vartolomei. A castigat numeroase premii la concursuri nationale si internationale, iar anul trecut a castigat preselectia nationala la concursul “Eurovision Young Musician”.

Premiul al II lea a fost obtinut de pianistul Mihai Ritivoiu, iar pe cea de-a treia pozitie s-a clasat violonistul Alexandru Malaimare, ambii studenti ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Primi trei clasati au fost recompensati de catre reprezentantul Farmaciilor CATENA, partener traditional al concursului cu premii in bani, in valoare de 1.000 de euro.

Acestia vor avea sansa de a face inregistrari in studiourile Radio Romania, vor deveni solisti ai Orchestrei de Camera Radio in stagiunea 2011- 2012,vor fi invitati in cadrul stagiunii “Muzica la Palatele Brancovenesti”, editia 2012 si vor sustine un recital in cadrul Stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peles.

Au mai fost oferite cateva distictii flautistei Elena Dinuta Costache (Premiul special oferit de Florin Croitoru), trio-ului alcatuit din violonistul Alexandru Malaimare, violoncelista Gabriela Bokor si pianistul Mihai Ritivoiu (Premiul special al Fundatiei Internationale “Ion Voicu”). Cei patru tineri interpreti au obtinut si o bursa din partea “Exces Music” la Academia “Icon Arts 2011”.

Oana Georgescu