Catena, sponsor traditional Les Films de Cannes a Bucarest

Pentru al zecelea an consecutiv, Catena sustine festivalul filmelor de la Cannes. Printr-un parteneriat strans cu Cristian Mungiu, directorul festivalului, Catena aduce catre voi cele mai bune filme ale anului, regizori premiati si actori care ne fac sa radem sau sa plangem in sala de cinema.

10 ani, editie aniversara

E an aniversar pentru Les Films de Cannes a Bucarest, care a plecat la drum in urma cu zece ani cu doar zece filme de festival si iata ca azi, Cristian Mungiu si partenerii sai din lumea filmului, ne prezinta in 9 sectiuni, zeci de filme de autor care au luat marile premii, regizori si personalitati din cinematografie pe care candva nici nu visam sa le putem vedea si auzi in Bucuresti.

Cele mai frumoase filme de Claude Lelouche

Claude Lelouche e invitatul de marca anul acesta, acelasi care in 1966 castiga Palme d'Or si apoi Oscarul cu tulburatoarea poveste de iubire, ''Un barbat si o femeie''. ''Les plus belles annees d'une vie'' , inclus de organizatorii Cannes in retrospectiva Claude Lelouche de anul acesta, este o incheiere cinematografica a povestii de iubire care a inceput in 1966. Aceiasi Jean Louis Trintignant si Anouk Aimee, acum la apogeul vietii, calatoresc cu noi printre amintirile povestii de iubire care i-a consacrat. Filmul lui Lelouche e o invitatie cinematica la pretuirea vietii, a momentelor valoroase traite, la iertare si la reconsiderarea trecutului prin prisma iubirii traite.

Ivanov 50

E actorul nostru, Vlad Ivanov si-l iubim. Il iubeste si Cristian Mungiu, caci au lucrat impreuna la ''432'' care le-a adus marele premiu Palme d'Or. Ivanov implineste 50 de ani anul acesta si este sarbatorit printr-o retrospectiva in cadrul festivalului filmelor de la Cannes.

Catena va ureaza si in acest an, vizionare placuta!

Text: Mihaela Moldoveanu

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Oana Georgescu

Imagine: Silviu Crangureanu

Editor: Nicu Pojaru

Foto: Sabina Ghiormescu