Avishai Cohen 8 – Garana Jazz Festival 2011

Impreuna cu Omri Mor si Amir Bresler, Avishai Cohen a creat clipe de neuitat pentru publicul din Poiana Lupului de la Garana.Avishai Cohen are o activitate discografica impresionanta: 51 de albume inregistrate, ca leader sau in colaborare cu alti artisti.

“Basist/compozitor/lider de grup, Avishai Cohen… este un muzician care a fost numit un vizionar in jazz de proportii globale si declarat unul dintre cei mai influenti 100 de basisti ai secolului al XX-lea de catre revista Bass player. Cohen nu e recunoscut in lumea intreaga doar ca un influent basist si compozitor profund, ci si ca un lider de grup vizionar mergand pe urmele unor muzicieni ca Mingus, Dave Holland, Jaco Pastorius, Ray Brown, Charlie Haden, Stanley Clarke si chiar Sting. De fapt, orice miscare de rutina face Avishai Cohen provoaca valuri de laude in randul criticilor”. Bass musician magazine

Avishai Cohen Trio, format din pianistul Omri Mor, percutionistul Amir Bresler si Avishai Cohen la contrabas, a urcat pe scena in prima zi de festival, iar atmosfera pe care a creat-o a fost una asemanatoare concertelor de hard rock.