Alexandru Tomescu. 24 din 24.

Cea de-a doua saptamana cu concerte in Piata George Enescu a inceput cu un deosebit recital Alexandru Tomescu – “Capriciile” de Niccolo Paganini.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si DVD-ul Alexandru Tomescu.24 din 24, ce cuprinde integrala capriciilor lui Niccolo Paganini (1782-1840). Atat lansarea DVD-ului, cat si concertul din Piata Festivalului George Enescu, sunt o urmare fireasca a turneelor Stradivarius pe care talentatul violonist le-a facut in acest an. Concertul sustinut pe 12 septembrie a cuprins 12 dintre “Capricii”.
DVD-ul contine 24 de scurt-metraje care au integrat proiectiile prezentate in timpul turneului Stradivarius 2011, dar si imagini noi, care nu au fost dezvaluite pina acum. Filmarile pentru DVD au fost realizate in spatii diverse, de la Palatul Cantacuzino din Zamora la Fabrica de viori Gliga din Reghin sau hala Transparent Design din Bucureşti.
Sunetul a fost inregistrat la Universitatea de Muzica din Bucureşti, cu Jacob Haendel, unul dintre cei mai buni ingineri de sunet ai momentului, detinatorul unui premiu Grammy.