Actorul Ioan Andrei Ionescu ii da viata lui Brancusi

Filmul de lungmetraj Brancusi din eternitate, avandu-l in rolul principal pe Ioan Andrei Ionescu, a fost lansat pe marile ecrane pe 19 septembrie 2104.

Povestea din film

Filmul incepe cu povestea lui Brancusi (Ioan Andrei Ionescu) dupa sosirea la Paris, perioada prieteniei cu elita artistica, care venea in atelierul din Beaubourg şi a relatiei cu Martha (Iulia Verdes), unul dintre modelele sale preferate. La batranete, Brancusi vrea sa doneze statului roman toate lucrarile din atelier, dar donatia este refuzata. In paralel, este prezentat povestea unui artist tanar roman, student la arte, care este inchis pentru ca critica pozitia Academiei si care devine falsificatorul a 73 dintre lucrarile marelui artist.

Scenariul pentru Brancusi din eternitate este scris de Radu Aneste Petrescu, Ioan Carmazan si Pascal Ilie Virgil. Scenariul filmului a fost premiat in 2009 la Moondance Film Festival (USA), in 2010 la Golden Brads Finalist (Movie Script contest) si la Independent Screenplay Awards – Finalist Best Screenplay Writer, Ohio Independent Pictures.

Adrian Popovici revine cu acest film dupa Toti copiii Domnului (2012), pelicula ce a reprezentat Republica Moldova la Oscarul pentru film strain in 2013.
Ioan Andrei Ionescu, prin asceza, la Brancusi

Actorul Ioan Andrei Ionescu s-a apropiat cu smerenie si seriozitate de acest rol. Crescut in atelierul de pictura al tatalui sau, avand un frate pictor, nu era strain de ceea ce inseamna drumul de la idee la materializarea ei plastica. A considerat ca pentru a fi mai aproape de ideea de har divin, cu care doar geniile precum Brancusi au fost daruite, este nevoie de o perioada de asceza. A facut acest lucru, a slabit 15 kg in doua luni, a ajuns la transparenta pielii, si-a subtiat gandurile, asa cum spune, si a intruchipat o posibila varianta a lui Brancusi. Pentru ca…cine poate spune cu adevarat cum a fost Brancusi?