Eugen Istodor si cartile de dragoste

Eugen Istodor (n. 1965), absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, semneaza rubricile permanente de interviu, reportaj si „idei” in saptamanalele Academia Catavencu si Dilema veche. A publicat volumele: Interviuri contra naturii (interviuri cu oameni politici), Nemira, 1997, Oameni cu care as muri de gat (interviuri cu oameni simpli), Nemira, 2000, Vietasii de pe Rahova, Polirom, 2005 (editia a II-a, Polirom, 2008), Cartea vietii mele, Polirom, 2007. Este membru al Uniunii Scriitorilor (2008).

Eugen Istodor este unul dintre lectorii Fundatiei Calea Victoriei. A ales ca tema de conferinta cartile de dragoste pentru ca dragostea il face pe om “intreg”. O carte predispune la reverie, iar ea il poate ”directiona” catre aceasta “intregire”. Si chiar daca nu a existat o educatie sentimentala in societate, literatura romana a dat carti de dragoste.

Cum este, dom’le, amorul la romani? Ia sa punem mana pe carti si sa vedem cat de esteticieni, cat de sentimentali, cat de indrazneti, cat de iubitori, cat de pornografici sunt autorii romani. Doar stim si noi sa apreciem atata lucru.

Discutam despre lumile romanesti. De tandrete. Fara perdea. Cu cuvintele noastre. Cu Eugen Istodor.