Lansarea Nadina Pascariu Gallery

Pe 28 iunie 2018 a avut loc inaugurarea unei noi galerii bucurestene - Nadina Pascariu Gallery. Este un spatiu (fizic si virtual totodata) al artei contemporane la limita dintre clasicism si modernitate. Acest mic apartament din strada Braziliei, care pentru un numar de ani a fost atelierul de pictura al Nadinei Pascariu, a fost transformat de artista in spatiu de expunere si de intalniri. La inaugurarea galeriei au participat prof. univ. dr. Petru Lucaci si alti prieteni ai galeriei, alaturi de artistii galeriei Nadina Pascariu si muzicianul Daniel Pop.

Avand ca specific interdisciplinaritatea, termenul de galerie ce trimite la coridoarele impanzite (cu tablouri) se reconfigureaza intr-un concept elementar precum Dao, cu sensuri multiple: un spatiu al interconexiunilor – intre artisti, intre acestia si public, intre nou si vechi… observand ca dialogul, contactul nemijlocit, tihna sunt tot mai necesare intr-o societate de tip informational, in care se consuma atat de multa imagine la un nivel atat de precar. Atat de multa informatie. In care lumea e prea grabita si bombardata ca sa mai guste pacea.

O galerie pe baza de pictura la care se adauga, atrase ca de un magnet, grafica, ilustratia, fotografia, literatura, arta video, muzica si, cum altfel, comentariul critic si autocritic. Aici sunt intampinati cu bucurie artistii, amatorii de arta, colectionarii, cititorii, melomanii si copii.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras