Voltaj, pe cai mari la Viena

Reprezentantii Romaniei la Eurovision s-au deplasat in capitala Austriei pentru o filmare speciala

Calin, Oli, Gabi, Vali si Adi – pe scurt, Voltaj – au luat, la sfarsitul saptamanii trecute, pulsul Vienei, unde au fost invitati de echipa postului national de televiziune austriac. Cei cinci membri ai formatiei care ne va reprezenta in luna mai la Eurovision au finalizat, astfel, filmarile pentru clipul de prezentare ce va fi difuzat inainte de intrarea lor pe scena de la Wiener Stadthalle.

Filmarea postcard-ului s-a desfasurat in doua etape: una la Bucuresti, in care artistii primesc un colet-surpriza, respectiv una la Viena, in care membrii Voltaj isi arata maiestria… pe hipodrom. Reprezentantii ORF (televiziunea austriaca) pastreaza, insa, secretul privind conceptul clipului de prezentare a artistilor, asa ca singura informatie „de culise” pe care au lasat-o sa scape este ca artistii romani vor fi… pe cai mari la Viena.

Voltaj, in componenta actuala, inseamna: Calin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (Bas), Gabi Constantin (chitara), Adrian Cristescu (clape). Calificata in urma selectiei nationale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, in prima semifinala a competitiei, cu numarul 15 de intrare in concurs. Alaturi de artistii romani, in prima semifinala participa: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

Atat semifinalele (19 si 21 mai), cat si finala din 23 mai vor fi transmise in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+.

Si CATENA s-a numarat printre sustinatorii si sponsorii Finalei Nationale Eurovision Romania 2015 si va sustine Trupa Voltaj, reprezentanta Romaniei la Finala Eurovision de la Viena.

Iata reportajul Senso Arte dedicat acestui eveniment, protagonisti fiind Calin Goia (Voltaj) si Iuliana Marciuc (realizator, producator TVR al Selectiei Nationale Eurovision):

https://Sensoarte.ro/lifestyle/Eveniment-5937/catena-sustine-romania-la-eurovision-si-in-2015