Gabriela Culic si Cristi Farcas – expozitie multimedia

La Galeria 1001 Arte, artistii vizuali Gabriela Culic si Cristi Farcas au deschis expozitia multimedia intitulata “Lupii ma-nvata sa ma imbrac singura”, o expozitie despre modul in care societatea actuala ne transforma din pasari libere in lupi agresivi.

In aceasta expozitie Gabriela Culic prezinta lucrari de pictura si grafica, iar Cristi Farcas prezinta un video integrat intr-o instalatie de lumini. Expozitia “Lupii ma-nvata sa ma imbrac singura” poate fi vizitata in perioada 1- 15 noiembrie 2019.

“Prin imaginea lupilor, ne ilustram propriile povesti despre supravietuire, despre includere, despre faptul de a fi aruncat in lume. Faptul de a fi aruncat intre oameni. Lupul solitar este o metafora atat de puternica tocmai fiindca este impotriva firii, a datului si predestinatului. E o necesitate a experientei creatoare, paraseste haita, simtind nevoia de singuratate, unde isi va putea asculta vocile, isi va putea descoperi si infrunta proprii demoni, isi va vorbi siesi cu blandete si vreunui zeu mai iertator al padurii. Intors in haita pentru supravietuire, larma asurzitoare, urletele celorlalti i se vor parea insuportabile si va purta asupra lui intrebarea asupra supravietuirii. Daca merita sau nu traita, in conditii nenegociabile.

Intr-o pozitie similara, vom intalni artistul scos cu forta din atelier. Cu ochii continuu adaptandu-se la luminile schimbatoare ale orasului, va participa buimac la discutiile breslei: cotatiile artistilor, piata de arta, case de licitatii, vila, iahtul, plaje, indexul pietei de arta. Și parerea lui va fi si ea o parere, insusita, criticata, spusa cu voci din ce in ce mai puternice si va multiplica larma si uruitul orasului.” (Cristian Cojanu, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras