Violoncelistul Roman Octavian Alin Lup

Violoncelistul roman Octavian Alin Lup se afla printre cei 12 tineri artisti care au fost desemnati castigatori ai Etapei I a Sectiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu

Alaturi de Octavian Alin Lup, trei tineri artisti din Coreea de Sud, doi din Rusia, doi din Statele Unite ale Americii, unul din Bulgaria, unul din Ucraina, unul din Italia si unul din Austria sunt castigatorii Etapei I a Sectiunii de Violoncel a Concursului International George Enescu ale carei rezultate au fost anuntate duminica dupa-amiaza.

Etapa I a Concursului International George Enescu, sectiunea violoncel, s-a desfasurat in zilele de 12, 13 și 14 septembrie, la Ateneul Roman. Juriul de specialitate a decis duminica, 14 septembrie, concurentii calificati pentru Etapa a II-a a Concursului: Georgy Lomakov (Ucraina), Lee Seo Young (Coreea de Sud), Octavian Alin Lup (Romania), Sarah Rommel (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymer (Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia), Eun–Sun Hong (Coreea de Sud), Natalia Costiuc (Rusia), Danila Ivanov (Rusia), Cristina Basili (Austria), Sang Yhee (Coreea de Sud).

Violoncelistul Octavian Alin Lup, in varsta de 27 de ani este absolvent al Liceului de Muzica din Cluj si al Universitătii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa profesorului Marin Cazacu. A sustinut numeroase concerte si recitaluri atat in tara cat si in strainatate – Maroc, Austria, Elvetia, Israel, Olanda, Franta, Ungaria, Spania. In anul 2012, a fost selectat sa participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase institutii muzicale din lume, Kronberg Academy. Daca ajunge in Semifinala, violoncelistul roman va interpreta pentru public inclusiv o lucrare a compozitorului George Enescu – Sonata in fa minor (opus postum).

Juriul sectiunii de Violoncel a editiei 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (presedintele juriului), Marin Cazacu, Frans Helmerson si Vladimir Malinovski.

Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu se va desfasura in zilele de 16 si 17 septembrie 2014. Semifinala se va desfasura pe 19 septembrie. Iar finala Concursului, cu participarea extraordinara a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman. Programul etapelor viitoare poate fi consultat pe site-ul Festivalului si Concursului Enescu, accesand acest link.

Semifinalele sectiunilor de Vioara, Violoncel si Pian, precum si Galele Finale din cadrul Concursului Enescu vor fi transmise în direct pe site-ul http://festivalenescu.ro. Incepand cu 16 septembrie, toate evenimentele din cadrul Concursului vor putea fi urmarite in timp real si pe un ecran amplasat in fata Ateneului Roman.

Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul Romaniei in lume si deschide drumul catre cariere internationale pentru 240 de tineri artisti din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franta, Romania, Venezuela, Mexic, Argentina si Australia.

Concursul Enescu a reusit in timp sa-si consolideze pozitia ca una dintre principalele competitii internationale, atat din perspectiva dificultatii, cat si din perspectiva rigorii jurizarii. De-a lungul timpului, pentru multi artisti renumiti ai lumii, participarea la aceasta competitie a reprezentat punctul de cotitura care i-a ajutat sa ajunga la recunoastere la nivel mondial.

Contacte pentru presă:
Oana Marinescu ([email protected]; 0741278737).
Ana-Maria Onisei ([email protected]; 0752220420).