Victorie pentru DTO Rally Team, echipa sustinuta de Catena, la Campionatului National de Raliuri 2019

DTO Rally Team, echipa sustinuta de Catena, a reusit rezultate excelente in cadrul celei de-a III-a etape a Campionatului National de Raliuri, ce a avut loc in apropiere de Moinesti, pe traseul de concurs de langa Bacau, si pe superspeciala din Onesti.

Vali Porcisteanu si Dan Dobre s-au impus in clasamentul general la bordul Citroen-ului C3 R5, masina care s-a comportat foarte bine pe cele 13 probe speciale si a purtat echipajul catre succes, reusind prima victorie din 2019 in clasamentul general. Pentru cei doi, Raliul Moldovei 2019 a fost competitia in care totul a decurs perfect de la start pana la sosire. Vali si Dan au castigat cu un avans de aproape 1 minut, o victorie categorica intr-o cursa in care au gestionat ostilitatile si au stabilit ritmul de referinta.

A fost un raliu greu, cu probe dure in prima zi, in zona Moinesti, dar care mi-au placut mult si acum, la fel ca in fiecare an. Pe probele rapide de sambata, de langa Bacau, nu m-am simtit la fel de bine ca in prima zi, avand parte de conditii alunecoase si multe capcane. Ritmul a fost foarte bun per ansamblu, strategia noastra implicand sa atacam in prima zi, iar apoi sa conservam avansul, a declarat Vali Porcisteanu. Per total, Vali si Dan au avut parte de o experienta pozitiva la Bacau, unde au gasit echilibrul perfect intre viteza si conservare, astfel incat sa isi indeplineasca obiectivul, devenind dupa a treia etapa lideri in clasamentul general provizoriu.

Dupa victoria in Raliul Aradului in cadrul clasei 11, Bogdan si Delia Nastase au pornit in Raliul Moldovei cu aceeasi dorinta – sa fie cei mai rapizi in categorie si sa aduca puncte valoroase pentru DTO Rally Team. Etapa moldava a fost cursa pe care au dominat-o de la inceput pana la final, echipajul reusind sa isi indeplineasca obiectivul si sa obtina un nou loc unu in clasa 11.

In clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice, Eugen Caragui si Robert Fus au pornit din nou cu un ritm de zile mari, luptandu-se constant pentru victorie pe probele speciale si reusind timpi excelenti pe macadamul moldav. Cei doi au reusit cel mai bun raliu al carierei la bordul Peugeot-ului 208 R2, fiind implicati in lupta pentru podiumul categoriei masinilor cu tractiune fata, dar si pentru victoria in cadrul clasei RC4. La finalul Raliului Moldovei, Eugen si Robert reusesc locul secund in RC4 si bronzul in clasamentul 2 Roti Motrice, fiind extrem de multumiti de viteza de pe probele speciale dificile ale cursei si de masina de concurs care s-a comportat peste asteptari.

Pentru Cristi Sugar si Vlad Colceriu, cursa din Moldova a inceput excelent. In final insa, aflati pe locul secund si luptandu-se pentru victorie in Cupa Dacia, Cristi si Vlad au abandonat in urma unei iesiri in decor pe speciala „Hemeius”. Si pentru echipajul Cristi Dolofan-Mihai Sandu, Raliul Moldovei a fost ghinionist. Cu locuri castigate pe parcursul probelor de vineri dupa-masa si sambata dimineata, echipajul urcase pana in primii 7 clasati, cand a fost nevoit sa abandoneze.

Cu 106 kilometri cronometrati, grupati in 13 probe speciale, cea de-a III-a etapa a Campionatului National de Raliuri a strans un numar mare de fani, dornici de spectacol. Cunoscuta ca fiind o competitie dura pentru masinile din concurs, Raliul Moldovei a avut parte in acest sezon de o reducere a numarului de parcurgeri pe probele casante. In ciuda acestui lucru, echipajele s-au luptat cu conditiile de pe traseu, intalnind bolovani in prima zi si noroi sau zone alunecoase in ziua secunda de concurs, provocari la care pilotii si copilotii DTO Rally Team, echipa sustinuta de Catena, au raspuns cu determinare si ambitie.

Datorita suportului oferit de Catena, dupa aproape 10 ani de pauza, Raliul Argesului Catena 2019, prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2019, a revenit in circuitul motorsportului romanesc si a reprezentat o excelenta oportunitate de promovare a zonei, precum si a motorsportului din tara noastra.

Catena sustine campionii!