Victorie la Raliul Iasului pentru Vali Porcisteanu si DTO Rally Ream, echipa sustinuta de Catena

Prestatia remarcabila a DTO Rally Ream, la Raliul Iasului, a fost incununata de victoria echipajului Valentin Porcisteanu - Dan Dobre. In aplauzelor spectatorilor, cei doi au fost premiati deprimarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, si de managerul Raliului Iasuului, Dan Codreanu.Membrii DTO Rally Ream, echipa sustinuta de Catena, au dat dovada pe tot parcursul raliului de ambitie, pasiune si devotament, atribute care au dus la rezultate foarte bune. Cu un public numeros pe toate probele, cu o atmosfera exceptionala la proba speciala, de spectacol, acolo unde fanii s-au aflat in numar mare pentru a aplauda evolutia concurentilor, echipajele DTO Rally Team s-au luptat pe durata celor doua zile de concurs pentru victorii in clasamente. La final, echipajele DTO Rally Team au reusit podiumuri, dar si o victorie in clasamentul general.

Pentru Vali Porcisteanu si Dan Dobre, Raliul Iasului a insemnat un parcurs constant, inteligent, care le-a adus maximul de puncte si a doua victorie din acest sezon.Vali si Dan au abordat o strategie precauta, pentru a-si mentine locul in frunte. Cu un parcurs constant si cu al doilea timp pe Power Stage, cei doi au reusit a doua victorie a sezonului si si-au marit avansul in fruntea ierarhiei generale, in Campionatul National de Raliuri. „Nu a fost o cursa usor de gestionat, dar am demonstrat ca suntem cerebrali si, in sfarsit, ne bucuram de o victorie la Iasi. Masina s-a comportat exemplar si a fost unul dintre ingredientele victoriei, pe langa pregatirea tehnica foarte buna. Se anunta un final de sezon aprins, cu o lupta pentru titlu care se va duce pana la final” – a declarat Vali Porcisteanu.

Eugen Caragui si Robert Fus au pornit in forta in cursa din Moldova, avand un ritm excelent pe probele speciale din prima zi, cand s-au luptat pentru victoria in cadrul clasei RC4, cat si in clasamentul masinilor cu tractiune fata. Ritmul celor doi a fost unul de exceptie, constanta si viteza fiind cele doua cuvinte care pot descrie evolutia echipajului. In ciuda unei rasturnari pe finalul raliului, care a adus daune masinii de concurs, dar care a atras aplauzele si simpatia fanilor pentru determinarea de a continua, Eugen si Robert au incheiat cursa din Moldova pe locul II in cadrul clasei RC4 si pe III in cadrul clasamentului masinilor cu doua roti motrice (tractiune fata).

Bogdan si Delia Nastase au luat startul in Raliul Iasului cu determinarea unei noi victorii, dupa cele patru curse anterioare perfecte. Echipajul DTO Rally Team a pornit excelent in cadrul clasei 11, acolo unde au obtinut o prima victorie de proba speciala la debutul cursei, ca mai apoi sa fie nevoiti sa se opreasca din motive tehnice. Cu Mitsubishi-ul Lancer EVO revenit la forma maxima in ziua secunda, Bogdan si Delia au avut un ritm excelent pe cele 5 probe speciale de sambata, obtinand cei mai buni timpi pe parcursul zilei, dar timpul pierdut vineri a insemnat doar locul sase in cadrul clasei 11 la finalul Raliului Iasului.

Cristi Dolofan si Mihai Sandu au avut un inceput progresiv de cursa, cu timpi buni pe probele speciale de vineri, cand au stat departe de probleme si de incidente, reusind sa faca spectacol pentru fanii de pe superspeciala din Iasi. Sambata, echipajul DTO Rally Team a ridicat ritmul si a urcat locuri importante in clasament, ocupand locul 5 in ierarhia generala FIA, de unde au fost nevoiti sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

La bordul unui model Dacia Sandero, Cristi Sugar si Vlad Colceriu au avut un parcurs constant si rapid pe probele speciale din prima zi de concurs, reusind sa gestioneze avansul in fruntea cupei monomarca. Juniorii DTO Rally Team erau la conducere la startul zilei secunde, cand un derapaj prea amplu a dus la lovirea unui cap de pod pe cea mai tehnica speciala araliului, „Paun”.

Datorita sprijinului oferit de Catena, dupa aproape 10 ani de pauza, Raliul Argesului Catena, prima etapa a Campionatului National de Raliuri 2019, a revenit in circuitul motorsportului romanesc.

Catena ii felicita pe membrii echipei DTO Rally Team si le ureaza succes in campionatul care mai are programate doar doua etape: Transilvania Rally (28-29 septembrie) si Raliul Brasovului (18-19 octombrie).

Catena sustine campionii!