The HUMANS a castigat Eurovision Romania 2018

Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, trupa The Humans s-a calificat in faza internationala a concursului ce va avea loc la Lisabona in luna mai.

Publicul a fost cel care a decis cine va reprezenta Romania pe scena de la Lisabona: Trupa The HUMANS a adunat cele mai multe voturi din partea romanilor! Piesa „Goodbye” a primit 3277 de voturi de la public in timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selectia Nationala Eurovision. Melodia, compusa de Alexandru Matei si Alin Neagoe, pe versurile textierei Cristina Caramarcu, a fost desemnata sa reprezinte Romania la Eurovision Song Contest. Pe locul al doilea s-au clasat Alexia & Matei cu piesa „Walking On Water”, care a obtinut 3114 voturi, urmati de Feli, cu „Buna de iubit”, melodie care a inregistrat 2862 de voturi.

„E o bucurie, o certitudine, acum, la aniversarea unui an de cand am format aceasta trupa. Multumim pentru vot si pentru incredere”, au declarat, la finalul show-ului, membrii trupei The Humans. „Ne-am purtat noroc pentru ca am avut incredere in noi, pentru ca intr-un an de zile am facut o multime de lucruri frumoase” – au spus fericitii castigatori ai Selectiei Nationale Eurovision Romania 2018.

Iata clasamentul finalei Eurovision Romania 2018
• Locul 1 – The HUMANS („Goodbye”) – 3277 de voturi
• Locul 2 – Alexia & Matei („Walking On Water”) – 3114 voturi
• Locul 3 – Feli („Buna De Iubit”) – 2862 de voturi
• Locul 4 – Jukebox feat Bella Santiago („Auzi Cum Bate”) – 1728 de voturi
• Locul 5 – RAFAEL & Friends („We Are One”) – 1446 de voturi
• Locul 6 – Dora Gaitanovici („Fara Tine”) – 1415 voturi
• Locul 7 – MIHAI („Heaven”) – 1165 de voturi
• Locul 8 – Claudia Andas („The One”) – 974 de voturi
• Locul 9 – Xandra („Try”) – 686 de voturi
• Locul 10 – Teodora Dinu („Fly”) – 336 de voturi
• Locul 11 – Echoes („Mirror”) – 325 de voturi
• Locul 12 – TIRI („Desert De Sentimente”) – 320 de voturi
• Locul 13 – Erminio Sinni & Tiziana Camelin („All The Love Away”) – 303 de voturi
• Locul 14 – Eduard Santha („Me Som Romales”) – 293 de voturi
• Locul 15 – VYROS („La La La”) – 133 de voturi

In acest an, Selectia Nationala s-a desfasurat sub sloganul „Eurovision uneste Romania!“. Pentru prima data in istoria participarii Romaniei la Eurovision, Selectia Nationala a avut cinci semifinale, organizate in cinci orase unite cu ocazia Centenarului de tema alegerii reprezentantului tarii noastre la etapa internationala a Concursului Eurovision 2018.
La capatul celor cinci show-uri ale semifinalelor Eurovision Romania, 15 piese au concurat in marea finala pe scena Salii Polivalente din Bucuresti.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentantii celor 42 de tari inscrise in competitie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 si 10 mai si finala pe 12 mai.
Piesa care va reprezenta tara noastra la Eurovision intra in a doua semifinala a concursului, in prima parte a show-ului din 10 mai.

The Humans („Goodbye”): fiecare dintre cei 6 membri ai trupei The Humans rezoneaza in acelasi mix de stiluri muzicale, funk-pop-rock: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitara), Adrian Tanase (voce), Cristina Caramarcu (voce). “Noi credem in Umanitate” – acesta este motto-ul sub care trupa isi va manifesta actul artistic. Toata paleta de emotii umane, reperul inalt al valorilor adunate din experienta de viata a celor 6 muzicieni, exercitiul de empatie cumulat in timp este ceea ce ii reprezinta. Muzica lor nu este un act mecanic de interpretare, ci o impartasire de emotii, fara granite intre scena si public. Muzica lor nu este doar o reproducere, ci un act de creatie asumat. Cel mai recent single lansat de trupa The Humans, “Goodbye” – compus de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu si Alexandru Matei – este piesa cu care trupa s-a calificat in semifinala concursului Eurovision 2018.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex Florea, au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai buna clasare a Romaniei in concurs, de la succesul obtinut de Paula Seling si Ovi la editia din 2010 si a patra in istoria participarii Romaniei la Eurovision.

CATENA este sponsor traditional al concursului Eurovision Song Contest Romania.