Raluca Arnautu – Cutii, sertare si un gibon

Artista Raluca Arnautu a reunit toate fantasmele, visele si nostalgiile sale in expozitia intitulata Cutii, sertare si un gibon. Expozitia este deschisa la Galeria Anaid Art pana pe 10 aprilie 2015.

Expozitia artistei Raluca Arnautu la Galeria Anaid Art

Expozitia se invarte in jurul unor obiecte vechi cu iz nostalgic care au stat foarte mult timp in jurul meu si care la un moment dat mi-au vorbit… Unele apartineau familiei, altele le-am recuperat din alte medii, pe toate le-am amestecat cu micile mele sculpturi textile marturiseste artista Raluca Arnautu.
Lucrarile sale pline de povesti, sunt intitulate sugestiv Inima care viseaza ziua, Tandem, Vizionar sau Cea care a furat inima mecanica.

Cutii, sertare si un gibon

Proiectul expozitional „Cutii, sertare si un gibon” se contureaza in jurul unor cutii si sertare vechi gasite si reinterpretate. Cutiile si sertarele sunt invadate de personaje trunchiate venite dintr-o lume de mult apusa.

Mini-instalatiile construite de Raluca Arnautu amintesc de obiectele suprarealiste. Artista scotoceste prin sertare, prin cutii si isi imagineaza lucruri. Fiecare obiect, fie ca este o pioneza, o panglica veche de catifea sau un fragment dintr-un posibil desen, spune o poveste. Proiectarea propriilor fantasme in cadrul lucrarilor sale este declansata de intalnirea intamplatoare cu obiectul, conducand la aparitia unui univers fantastic in care multitudinea de culori data de materialele diverse si asocierea aparent nefireasca de texturi si materialitati construieste o lume plina de mister.

Privitorul devine fascinat de aceasta lume imaginara in care se aud fosnete, sunete si un gibon jucaus care vegheaza atent. (Diana Dochia, curatorul expozitiei)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras