Teatrul „Stela Popescu” – spectacole pentru elevii din scolile bucurestene

Teatrul “Stela Popescu” are o oferta bogata pentru elevii din scolile bucurestene, pe tot parcursul lunii noiembrie.

Baletul-feerie Harap Alb, o premiera a acestui an, productie prezentata de Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului „Stela Popescu”, se va juca pe scena Salii Mari a Palatului National al Copiilor luni, 6 si marti 7 noiembrie, de la ora 10. In aceasta versiune scenica, Harap Alb, un fel de strabunic al lui Harry Potter, vine in pasi de dans, din povestea lui Ion Creanga, direct pe scena. Coregrafia, regia si ilustratia muzicala sunt semnate de Stefan Soare, scenografia de Viorica Petrovici, iar personajele prind viata prin intermediul balerinilor Teatrului “Stela Popescu”.

Al doilea titlu al perioadei este Lampio si grauntele de lumina, cea mai recenta premiera prezentata de Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul Teatrului Muzical „Stela Popescu”. Lampio si grauntele de lumina este o poveste delicata si plina de sensibilitate, o istorie originala, adaptata si dramatizata pentru copii, in regia lui Tony Adam, dramatizata de Victoria Patrascu si cu o scenografie semnata de Cristian Marin. Isi da concursul corpul de balet al Teatrului « Stela Popescu », coordonat pentru acest proiect de cunoscuta coregrafa Ioana Macarie. In noiembrie, spectacolele sunt programate atat sambata, pe 11 si pe 18 noiembrie, pentru familiile cu copii, de la ora 11, cat si pentru elevii din scolile bucurestene, luni, 27 si luni, 28 noiembrie de la ora 10.00 si ora 12,00, la Sala mica a Palatului National al Copiilor.

Un alt titlu atractiv si plin de haz este Chirita la Iasi, care o are in rolul titular pe Stela Popescu. Acest musical se va juca pe scena Salii Mari a Palatului National al Copiilor luni, 13 si marti 14 noiembrie, de la ora 11,00. Coana Chirita este emblematica si reprezentativa pentru societatea in care a trait Vasile Alecsandri. Surprinzator, si pentru a noastra, dupa mai bine de 100 de ani. Subiectul este serios, maniera este comica, iar Stela Popescu uimitoare in rolul moldovencei parvenite si inculte. Chirita la Iasi este un musical de Roman Vlad, inspirat din piesa lui Alecsandri, in regia lui Dan Tudor, in care comicul de situatie, de caracter si de limbaj se intrepatrund in conturarea unor personaje savuroase. Coregrafia este semnata de Stefan Soare, iar scenografia de Viorica Petrovici. Participa trupa de balet a Teatrului Stela Popescu. Tinerii spectatori sunt invitati, asadar, la o comedie clasica unde atmosfera de epoca este foarte bine surprinsa atat prin text cat si prin dans, un spectacol pentru toate varstele care educa si distreaza deopotriva.