Lansarea monografiei Constantin Blendea

Fildas Art, prin Programul Catena pentru Artă, susține de mulți ani cultura și artiștii români contemporani. De această dată, a susținut publicarea monografiei Constantin Blendea, de Călin Stegerean. Publicată la Editura Monitorul Oficial, monografia prezintă toată activitatea cunoscutului artist Constantin Blendea (1929-2012) - un renumit pictor, restaurator și profesor, ale cărui picturi înfățișând ideea de zbor au fascinat lumea.


”Publicarea unei monografii Constantin Blendea a reprezentat ultimul proiect de amploare în care mama s-a implicat, cu ardoare și exemplaritate… Această lucrare, realizată la dorința sa sub coordonarea domnului Călin Stegerean, însemna pentru mama ultimul său omagiu adus artistului și omului pe care l-a apreciat și l-a iubit.
În prezent, adresez domnului Călin Stegerean mulțumirile cuvenite pentru colaborarea cu familia și pentru implicarea sa de-a lungul ultimilor ani în cercetare, concepție și redactare.
Mulțumirile mele se adresează, desigur, și celor care au sprijinit, cu empatie, realizarea acestui proiect, în mod special doamnei Anca Vlad și echipei sale Senso, precum și doamnei Sonia Florea și familiei, fără de care albumul nu s-ar fi putut realiza.
Adresez, de asemenea, toate mulțumirile mele Editurii și Tipografiei Regiei Autonome ”Monitorul Oficial”. (Adriana Blendea, fiica artistului) 

Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.