Teatrul Maria Filotti aduce la Bucuresti ‘Indoiala’, un spectacol-parabola cu Emilian Oprea in rolul principal

O poveste simpla, spusa in cuvinte putine, despre fragilitatea reala a convingerilor noastre si despre puterea de care avem nevoie pentru a trai intr-o lume in care nu stim cu adevarat care este binele si raul. Teatrul Maria Filotti aduce la Bucuresti "Indoiala", un spectacol-parabola cu Emilian Oprea in rolul principal. "Indoiala" va avea o singura reprezentatie in Bucuresti, marti, 21 aprilie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon. "Indoiala", dupa un text de John Patrick Shanley premiat cu Pulitzer-ul pentru Dramaturgie in anul 2005, este unul dintre cele mai noi spectacole ale regizorului Eugen Gyemant, unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din Romania, si are o distributie de exceptie: Emilian Oprea, Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga.

Indoiala este o poveste simpla, spusa in cuvinte putine, despre fragilitatea reala a convingerilor noastre si despre puterea de care avem nevoie pentru a putea trai intr-o lume in care nu stim cu adevarat care este binele si raul. Cu cat luptam mai inversunat pentru lucrurile in care credem, cu atat mai tare riscam sa le sacrificam. Cautam confirmari, dar nu gasim decat tacere. Putem suporta cu adevarat o lume in care nu stim daca ceea ce facem este bine? Putem tolera o lume in care raul este evident? Raspunsul se ascunde in cuvintele piesei: – Eugen Gyemant, regizor

O poveste spusa, traita de actori si speram, asumata de catre spectatori cu sufletul la gura, patru recitaluri actoricesti dirijate cu siguranta si maiestrie de regizorul Eugen Gyemant. – Lucian Sabados, directorul Teatrului Maria Filotti

INDOIALA de John Patrick Shanley
Cu: Emilian Oprea, Liliana Ghita, Corina Moise si Ramona Ginga
Scenografia: Cristina Milea
Regia: Eugen Gyemant
Marti, 21 aprilie, la ora 19:30, la Teatrul Odeon, Sala Studio
Bilete la Casa de Bilete a Teatrului Odeon: Calea Victoriei nr. 40-42 / +4021 314 7234
Pretul biletelor: 22 lei, 13 lei.

Eugen Gyemant este unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din Romania. A absolvit Regie de teatru la UNATC in anul 2008, iar de atunci a montat peste 10 spectacole in teatre si spatii independente din Bucuresti, dar si din alte orase. Eugen Gyemant a fost desemnat cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent in anul 2012 pentru spectacolul Bullets over Lipscani.

Cinci spectacole in regia lui Eugen Gyemant se joaca in prezent in teatre din Bucuresti: Cum am invatat sa conduc la Teatrul de Comedie, Vitelul de aur la ArCub, Bullets over Lipscani si Jurnalul lui Adam si al Evei – ambele la Godot Cafe Teatru, Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare la Teatrul de pe Lipscani. Alte doua spectacole ale regizorului se joaca la teatre din afara Bucurestiului: Indoiala la Teatrul Maria Filotti din Braila si Yom Kippur la Teatrul de Nord din Satu Mare.