SPECTACOLUL EXTRAORDINAR “LACUL LEBEDELOR” cu participarea prim-solistilor de la Teatrul Bolshoi si Teatrului Regal de Balet “Coroana Baletului Rus” din Moscova

Lacul lebedelor - cel mai apreciat balet al tuturor timpurilor revine pe scena Salii Palatului cu o distributie de exceptie: Anghelina Vlashinets si Ivan Alekseev, prim-solisti aiTeatrului Bolshoi, acompaniati de peste 35 de solisti ai The Royal Moscow Theatre - The Crown of Russian Ballet. Astfel povestea printului Siegfried si a printesei Odette va fi magistral interpretata sub indrumarea lui Anatoly Emelianov, dupa coregrafia lui Marius Petipa.

Anatoly Emelianov este fondator al The Crown of Russian Ballet – Teatrul Coroana Baletului Rus din Moscova, aceasta devenind in scurt timp una dintre cele mai respectate companii de balet din lume. A fost distins cu titlul de Cavaler al Ordinului Al doilea Diaghilev pentru contributia adusa artei si culturii rusesti. A absolvit in 1991 Perm State Choreographic College, una dintre cele mai importante scoli de balet din Rusia de unde au pornit stele ale baletului Mondial – Nadejda Pavlova, Olga Chenchikova, Lyubov Kunakova, Galina Shlyapina, Stanislav Isaev, Marat Daukaev, Nataliya Balakhnichova, Ekaterina Berezina, Tatyana Gurianova, Tatyana Predeina, Elena Kulagina, Nataliya Moiseeva, Vitaly Poleschuk s.a. Si-a inceput cariera la Teatrul de Opera si Balet din Nizhny Novgorod, a fost solist al Teatrului Muzical pentru Copii din Moscova, apoi a devenit solistul Teatrului National de Balet din Moscova si al companiilor de dans The Moscow City Ballet si The Metropolitan Classical Ballet din SUA. In 2001 a absolvit Facultatea de Coregrafie din cadrul Academiei Ruse de Arte si Teatru din Moscova, iar din 2002 este Director Artistic si coregraf al Teatrului Regal de Balet Coroana Baletului Rus din Moscova – unul dintre cele mai renumite din tara si din lume, dar si Director al Festivalului International de Balet Constellation Russia.

Despre Aneglina Vlashinets

Originara din Moscova, a absolvit in 2008 Academia de Coregrafie din Moscova (clasa Irina Procofieva) si este angajata in trupa de Balet a Teatrului Balshoi, unde joaca in numerpase productii. A cucerit la Soci – Rusia Premiul I la concursul international Young Ballet of the World, organizat de maestrul coregraf de talie mondiala Iurii Grigorovici, una dintre cele mai importante personalitati din lumea baletului, care, timp de trei decenii a condus compania de balet a Teatrului Bolsoi din Moscova.

Despre Ivan Alekseev

Nascut la Voronezh, Rusia a absolvit in anul 2005, Scoala de Coregrafie din orasul natal (pedagog Ludmila Savova) si a devenit solist al baletului teatrului din orasul natal. A jucat mai multe roluri, preferatul sau fiind printul Siegfried din Lacul lebedelor. In 2007 efectueaza cu teatrul un turneu in SUA, iar evolutia sa si mai ales prezenta scenica au fost remarcate si apreciate in cronica din publicatia New York Times. Un an mai tarziu obtinea premiul III la concursul international Young Ballet of the World care s-a desfasurat la Soci, Rusia. Din 2011 este angajat al trupei de balet celebrului Teatrul Balsoi.

“Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovki, un spectacol inegalabil jucat pe toate marile scene ale lumii de pe toate continentele, va avea loc duminica 11 noiembrie 2018, ora 19.00 la Sala Palatului din Bucuresti.

Biletele se gasesc la Sala Palatului, Statia de Metrou Unirii 1 si online pe eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro, entertix.ro, iabilet.ro, vandbilete.ro.